Stappenplan: zelf je wenkbrauwen epileren

Stappenplan: zelf je wenkbrauwen epileren

Stappenplan: zelf je wenkbrauwen epileren

Wil jij zelf je wenkbrauwen epileren en wil je goed voorbereid zijn? In dit blog hebben we alle tips & tricks verwerkt tot een handig stappenplan zodat jij straks weet hoe je dit het beste kunt doen. Het zelf epileren van je wenkbrauwen is namelijk echt niet moeilijk, maar we helpen je graag een handje bij het vinden van de juiste wenkbrauw vorm, de juiste verzorging én wenkbrauw make-up. Lees snel meer!

Benodigdheden

Voordat je met je wenkbrauwen aan de slag kunt gaan heb je naast een aantal essentiële producten ook geduld en vooral tijd nodig. Gun jezelf een fijne beauty-moment en ga vooral niet met haast je wenkbrauwen epileren. Zeker als je het voor het eerst gaat doen is het belangrijk dat je met aandacht en geduld de strijd tegen de ongewenste haartjes aangaat. Dit om te voorkomen dat je per ongeluk teveel weghaalt of de deur uit moet met twee verschillende wenkbrauwen. Het goede nieuws is dat het weer aangroeit, het kan alleen wel een week of twee duren. Neem dus de tijd! 
Voor het zelf epileren van je wenkbrauwen heb je het volgende nodig: 

 1. Spiegel 
 2. Gezicht reinigende lotion of zeep 
 3. Epileer pincet
 4. Wenkbrauwpotlood of poeder
 5. Desinfecterende gel 
 6. Heb je een gevoelige huid? Een ijsblokje kan de huid tijdelijk licht verdoven.
 7. Vind je het lastig een wenkbrauw vorm te bepalen? Gebruik dan een wenkbrauw sjabloon 
 8. Tijd en geduld!

Tip 1: epileer na het douchen. Door de warmte zijn je poriën en haarzakjes losser waardoor je de haartjes er gemakkelijker uit kunt trekken.

Tip 2: Epileer voor het slapengaan. De huid rondom je wenkbrauwen kan rood worden en we raden ten strengste af de vlekjes de eerste 12 uur te bedekken met foundation of concealer. Een nachtje slapen geeft de huid vaak al voldoende rust voor een prachtig resultaat in de ochtend. 

Heb je alles in huis om aan de slag te gaan met je wenkbrauwen? Dan is het tijd voor het stappenplan. Hieronder leggen we je in 4 stappen uit hoe je gemakkelijk zelf je wenkbrauwen kunt epileren. 

Herôme pincet

1. Het bepalen van de juiste wenkbrauw vorm 

Om te beginnen met het epileren van de wenkbrauwen, moeten we eerst de vorm bepalen. Het kan zijn dat je al een heel duidelijke vorm heb ik je wenkbrauwen, in dit geval kan je doorgaan naar stap 2.  

Vraagt jouw wenkbrauw om wat shaping en vind je het lastig om dit zelf te bepalen? Herome heeft een viertal wenkbrauw sjablonen ontwikkelt die je kunnen helpen de perfecte vorm te bepalen. Omdat er vier verschillende zijn is er altijd een die bij de vorm van je gezicht past. 

Naast het sjabloon hebben we de volgende vuistregels bij het bepalen van de vorm: 

 • Bepaal het begin van je wenkbrauw:
  Pak een liniaal en houd deze recht omhoog langs je neusvleugel. Daar waar het liniaal je wenkbrauw raakt, is het begin van je wenkbrauw. De haartjes tussen je beide wenkbrauwen kun je weghalen.
 • De boog van je wenkbrauw bepaal je door het liniaal vanaf de neusvleugel, langs je pupil omhoog te houden. Daar waar het liniaal de wenkbrauw raakt is de perfecte plek voor het creëren van de wenkbrauwboog. Let op: niet elk gezicht en wenkbrauw heeft een boogje nodig. Kijk ten alle tijden goed naar je gezicht.

2. Teken de wenkbrauw vorm vóór het epileren 

Heb je de vorm helder voor ogen en/of gebruik je een wenkbrauw sjabloon? De volgende stap is het tekenen van de wenkbrauwen. Hiermee kader je de vorm af en weet je dus precies welke haartjes je kunt weghalen. Gebruik bijvoorbeeld het Herome wenkbrauwpotlood voor het tekenen van je wenkbrauwen. Door de scherpe punt kan je een strakkere vorm maken. Uiteraard kan je ook het Herome wenkbrauwpoeder gebruiken. Het intekenen van de wenkbrauwen mag lekker dik: je doet het voor de afbakening, niet voor je make-up.

3. Epileren maar!

We gaan nu echt beginnen! Adem in en laat die pincet werken. Allereerst is het van belang dat de pincet goed schoon is om infecties te voorkomen. Reinig het pincet daarom van te voren met bijvoorbeeld de Herome reinigingsspray. We adviseren om te beginnen met de haartjes tussen je wenkbrauwen en daarna de haartjes onder je wenkbrauw. Wees voorzichtig met de bovenkant van je wenkbrauwen epileren. Je wilt geen gaten in je wenkbrauwen veroorzaken.  
Houd de pincet vast in je rechterhand en trek de huid strak met je linkerduim en wijsvinger, of wijs- en middelvinger. Pak het haartje zo dicht mogelijk op de huid vast en trek ze in de richting van de haargroei uit. Vind je het té pijnlijk? Je kunt de huid vooraf koelen met een ijsblokje en daarna trekken, of achteraf.

4. Desinfecteer en verzorg je wenkbrauwen

Het is je gelukt! Je hebt je wenkbrauwen getemd! Om infecties en ontstekingen te voorkomen adviseren we om je huid nu eerst goed te desinfecteren en te reinigen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de gezichtsreinigende lotion of zeep van Herome en de desinfecterende spray van Herome. Ook adviseren we je om de komende 12 uur nog even geen make-up en vooral geen concealer of foundation te gebruiken om de rode plekjes te bedekken. Er zijn letterlijk kleine gaatjes in je huid ontstaan door het verwijderen van de haarzakjes, dus ga hier verstandig mee om.

Finishing Touch

Je wenkbrauw vorm is nu volledig in shape. Om deze vorm extra kracht en volume te geven kan je ze intekenen met een wenkbrauwpotlood of wenkbrauwpoeder. Zijn jouw wenkbrauwharen wat wild en ondeugend? Gebruik dan deze fantastische wenkbrauwgel van Herome! Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren waardoor ze je vorm behouden en tegelijkertijd de kleur extra kracht geven. Meer tips voor het voller maken van je wenkbrauwen vind je in bijvoorbeeld dit blog over het voller maken van je wenkbrauwen en in het onderstaande filmpje.

Meer tips voor oog-make up 

De visagisten van Herome staan voor je klaar om je alle informatie te geven over je oog-make up en wenkbrauw verzorging. Lees hier bijvoorbeeld de 5 make-up tips voor de perfecte Smokey Eyes en hoe je veilig en op de juiste manier je oog-make up verwijdert