Bepaal welke wenkbrauwvorm bij jouw gezicht past met de tips van Herome

Bepaal welke wenkbrauwvorm bij jouw gezicht past met de tips van Herome

Bepaal welke wenkbrauwvorm bij jouw gezicht past met de tips van Herome

Wenkbrauwen worden vaak vergeten in de dagelijkse make-up routine. Maar wist je dat wenkbrauwen juist krachtige kenmerken accentueren in je gezicht? Het is daarom belangrijk dat je weet welke wenkbrauw vorm bij jouw gezicht past. Met de tips van Herome creëer je eenvoudig een echte powerbrow die je laat stralen! 

Welk wenkbrauw vorm past bij mij? 

Is het je wel eens opgevallen dat veel van je vrienden een ander vorm gezicht hebben? De een heeft misschien een groter voorhoofd en de ander een langere kin. Iedereen is uniek, maar wij hebben de meest voorkomende gezichtsvormen op een rijtje gezet en leggen uit welke wenkbrauw vorm daar het beste bij past. 

 • Ovaal gezicht 

De kenmerken voor een ovaal gezicht zijn:

 • Smal gezicht
 • Groter voorhoofd ten opzichte van de rest van het gezicht
 • Prachtig zichtbare junkbeenderen

wenkbrauw vorm ovaal gezicht
Als je een ovaal gezicht hebt, dan is een wenkbrauw met een zachte hoek die uitloopt in een mooie, ronde lijn vaak het mooist. Door deze natuurlijke en zachte shape accentueer je de junkbeenderen. De prachtige vorm van je gezicht wordt dan nog meer benadrukt.

 • Rond gezicht 

Je hebt een rond gezicht als je onderstaande kenmerken herkent:

 • Lengte en breedte van je gezicht zijn bijna even lang
 • Bij je wangen is je gezicht het breedst

Wenkbrauw vorm rond gezicht

Wanneer je een rond gezicht hebt, is het belangrijk dat je een wenkbrauw vorm kiest met een hoge en scherpe hoek. Voorkom hierbij een ronde wenkbrauw vorm omdat dit een rond gezicht breder laat lijken.

 • Vierkant gezicht 

Je hebt een vierkant gezicht wanneer je:

 • Voorhoofd, junkbeenderen en kaaklijn allemaal ongeveer even groot zijn
 • Een krachtige vierkante kaaklijn

Wenkbrauw vorm vierkant gezicht
Een sterke kaaklijn kun je bij een vierkant gezicht prachtig benadrukken. Teken de wenkbrauw vorm schuin omhoog en laat de hoek scherp aflopen.  Het hoogste punt van je wenkbrauw mag best op gelijke hoogte zijn met het breedste punt van je kaaklijn. Dit zorgt voor meer balans en oogt natuurlijker. Wil je liever je kaaklijn iets zachter maken? Teken dan je een wenkbrauw met een rond aflopende hoek.

 • Hartvormig gezicht

 • Een gezicht dat van boven breder is dan aan de onderkant
 • Spitse kin

Deze gezichtsvorm wordt gekenmerkt door:
Wanneer je een hartvormig gezicht hebt, kun je het beste een ronde en brede wenkbrauw vorm tekenen.  Laat de wenkbrauwen rond aflopen. Een lage boog zorgt voor een natuurlijk geheel. Als je de boog hoger aanbrengt laat je het gezicht smaller lijken. The choice is yours! 

In 3 stappen jouw wenkbrauw vorm tekenen

Stap 1: Bepaal het startpunt van je wenkbrauw door een wenkbrauwpotlood vanaf je neusvleugel, langs de binnenkant van je oog, recht naar boven te plaatsen. Teken hier alvast een klein lijntje of zet een puntje. Zo weet je waar je wenkbrauw begint.

Stap 2: Leg nu ditzelfde potlood langs het onderste gedeelte van je neusvleugel. Het potlood gaat schuin langs de buitenkant van je oog omhoog. Dit is het eindpunt van je wenkbrauw vorm.

Stap 3: Nu moet je alleen nog de boog van je wenkbrauw bepalen. Leg het potlood wederom langs je neusvleugel en laat het buitenste uiteinde van je pupil kruisen. En voilá! Je hebt nu de drie punten die het tekenen van je wenkbrauw vorm bepalen.

Wenkbrauwpotlood of wenkbrauwpoeder? 

Voor het inkleuren en vormgeven van je wenkbrauwen kun je een wenkbrauwpotlood of wenkbrauwpoeder gebruiken. Met een potlood kan je scherpe en secure lijnen tekenen. Dit is vooral handig voor iedereen die niet gezegend is met veel wenkbrauwhaartjes. Of als je door een foutje ‘’gaatjes’’ hebt in je wenkbrauw.

Wenkbrauwpoeder geeft je wenkbrauw meer volume. Volg met het poeder of potlood de drie punten die je hebt gezet. Zo teken je een wenkbrauw die bij jouw gezichtsvorm past! En kun je nog wat hulp gebruiken bij het tekenen van je wenkbrauwen? Gebruik dan de brow stencil van Herome.

Wenkbrauwvorm bepalen met wenkbrauwpotlood of wenkbrauwpoeder Herôme

Tips en advies

Meer lezen over het tekenen van je wenkbrauwen? Lees hier hoe je in 5 simpele stappen de perfecte wenkbrauw tekent. Herome heeft ook voor iedereen een passend wenkbrauwproduct dus vergeet ook niet een kijkje te nemen in onze webshop. Voor meer make-up tips en advies kun je ons vinden op Youtube, Instagram en Facebook