Last van droge voeten? Dit kun je er tegen doen

Last van droge voeten? Dit kun je er tegen doen

Last van droge voeten? Dit kun je er tegen doen

Je hielen voelen als schuurpapier, je huid schilfert en je voeten jeuken. Grote kans dat je last hebt van een droge huid op of onder je voeten. Gelukkig kun je er met deze tips iets tegen doen. 

Wat zijn de symptomen van droge voeten?

Droge huid op of onder je voeten kenmerkt zich door eelt en ruwe randen op je hielen, onder de bal van je voet of onder je grote teen. Je huid trekt, jeukt, kan schilferig zijn en je kunt zelfs last hebben van pijnlijke kloven. Buiten dat het niet het mooiste aangezicht is, is het ook nog eens ongemakkelijk. Ja, soms zelfs gevaarlijk. Wie een uitgedroogde huid op of onder de voeten niet behandelt, kan wondjes krijgen met infecties tot gevolg. De huid wordt kwetsbaarder en is niet meer optimaal beschermd tegen indringers als bacteriën of schimmels. Heb jij last van de volgende symptomen? Ruwe huid, scheurtjes, eelt of kloofjes op je voeten. Is het antwoord ja, dan heb je zeer waarschijnlijk extreem droge voeten.

Wat zijn de oorzaken van droge voeten?

Ongeveer één op de drie mensen heeft doorgaans last van een droge huid op of onder de voeten. Medische aandoeningen daargelaten is de grootste oorzaak van droge voeten het afnemen van het vochtgehalte in je huid. Dat kan onder andere komen door:
– Het weer, en dan met name temperatuurwisselingen
– Je voeten wassen met zeep die je huid uitdroogt
– Niet goed afdrogen
– Op blote voeten lopen of zonder sokken in je schoenen
– Overgewicht: door de druk op je voeten, bijvoorbeeld op je hielen of de bal onder je voet, ontwikkelt je huid sneller eelt. En dat is slecht voor de vochtregulering.
– Je huid niet insmeren
– Ook je leeftijd heeft effect op een droge huid. Dit komt omdat je huid steeds minder collageen en elastine aanmaakt als je ouder wordt. Het vochtgehalte neemt af in je huid en dat merk je onder andere op de plekjes aan je voeten.

Wat kun je doen tegen droge voeten?

Droge voeten behandel en verzorg je vooral met tender, love and care: aandacht dus. Het komt neer op: veel water drinken en smeren, smeren, smeren. Met Chapped Skin Foot Cream bijvoorbeeld. Deze crème activeert de vorming van nieuwe huidcellen en maakt je huid weer soepel en zacht. Het stimuleert je bloedcirculatie, verbetert de elasticiteit en bestrijdt pijnlijke en droge kloven. Door je voeten één keer per week te scrubben en door eelt weg te vijlen met de Glass Pedicure File verwijder je dode huidcellen. Als je hierna een voedende crème aanbrengt, wordt dit nog beter door je huid opgenomen. Trek elke dag schone, katoenen sokken aan in je schoenen. Deze nemen vocht goed op en laten je voeten ademen.

Droge voeten voorkomen met Herôme

Hoe kun je droge voeten voorkomen?

Het belangrijkste is hydrateren. En dat kun je op verschillende manieren doen. Te beginnen met veel water drinken om je vochtbalans op peil te houden. Douche niet te lang en zeker niet met (te) heet water. Maximaal tien minuten onder een lauwe douche is genoeg. Droog je voeten met een zachte handdoek en smeer ze elke keer na het douchen in met een speciale crème voor droge voeten. Breng bijvoorbeeld Daily Protection Foot Cream royaal aan over je hele voet – niet tussen de tenen – en masseer het goed in. Deze verzorgende crème is niet vet en wordt meteen opgenomen. Er blijft wel een dun laagje achter op je huid, maar deze versterkt de natuurlijke beschermingslaag van je huid. Ingrediënten als menthol, triclosan en glycerine werken kalmerend, beschermend, zorgen voor een goede vochtbalans en voorkomen de groei van bacteriën op je huid.

Verzorg je droge voeten

Wil je meer tools om droge voeten te verzorgen? Kijk dan in de webshop naar de beste voetverzorgingsproducten van Herome.