Teennagels verzorgen: 5 tips om jouw voeten te laten stralen!
Teennagels verzorgen: 5 tips om jouw voeten te laten stralen!

Teennagels verzorgen: 5 tips om jouw voeten te laten stralen!

Ga je binnenkort op vakantie en gaan je teenslippers mee? Of moeten je voeten er perfect uitzien in je nieuwste hakken? Wij hebben 5 tips op een rijtje gezet zodat jij met stralende voeten op pad kan gaan! 

Tip 1: Tenen verzorgen begint met je eelt weghalen

Heb je last van eelt op je voeten en tussen je tenen? Dit kan vervelend aanvoelen en ziet er vaak niet verzorgd uit. Vijl het eelt daarom weg met een professionele eeltvijl. Haal alleen het overtollige eelt weg, het is namelijk belangrijk om wat over te laten om de voeten te beschermen. Door de vijl regelmatig te gebruiken voorkom je ook de opbouw van nieuw voeteneelt. Na gebruik voelen de voeten gelijk glad en zacht aan en zien ze er weer heerlijk verzorgd uit! 

Tip 2: Teennagels knippen? Niet doen!

Het knippen van de teennagels is een no-go. Door het knippen komt er teveel druk op de nagel waardoor deze juist eerder gaat splijten. Met de pedicure nagelvijl van Herome kan je niet alleen eelt verwijderen van je voeten en tenen, maar ook nog eens je teennagels vijlen!

Teennagelverzorging Herôme

Tip 3: Verzorg de nagelriemen van je teennagels

De nagelriemen op de tenen zijn vaak een stuk harder en droger dan op de vingers. Maar de verzorging is even belangrijk! Allereerst is de juiste verzorging van je nagelriemen van belang om wondjes en scheurtjes in de nagelriem te voorkomen. Hiernaast ziet nagellak er een stuk mooier uit wanneer je nagelriemen netjes zijn teruggeduwd. Gebruik daarom een Nagelriem Remover om de nagelriem los te weken. Duw de nagelriem terug met de Nagelriem Duwer om je mooie teennagels echt te laten stralen!  

Tip 4: Voorkom gele teennagels

Gele teennagels zijn een veel voorkomend probleem. Vaak komt een gele gloed op je nagels doordat de kleur van nagellak in je nagel is getrokken. Vergeet daarom niet om altijd een Base Coat te gebruiken voordat je nagellak aanbrengt. Deze beschermt de nagel tegen verkleuringen en vult ribbels op zodat jouw teennagels er verzorgd en egaal uitzien! Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de verzorgende base coat nagellak van Herome. Heb je last van veel ribbels in je teennagels? Gebruik dan deze speciale vullende base coat.  

Teennagelverzorging Herôme

Tip 5: Herstel beschadigde nagellak

Gelakte teennagels zorgen ervoor dat jouw voeten er verzorgd en mooi uitzien. Misschien is het je opgevallen dat de nagellak op tenen vaak langer blijft zitten dan lak op je nagels maar snel dof wordt. De Kleur Herstel Nagellak van Herome brengt een beschadigde en doffe lak weer tot leven! Breng een laagje aan en het lijkt alsof je nagels net gelakt zijn, zo handig! 

Blogs over voetverzorging

Wil je meer tips en inspiratie over het verzorgen van je voeten? Hoe geeft je jezelf een professionele thuis-pedicure en hoe voorkom je wintertenen? Kijk hier wat de experts van Herôme voor je verzameld hebben over voetverzorging! 

Meer tips en advies

Ben je opzoek naar nieuwe nagellak kleuren om jouw teennagels een nieuwe look te geven? Wordt het glitter, een French manicure of juist opvallend rood? Neem een kijkje op onze webshop voor de nieuwste kleuren van Herome Cosmetics!