Voetverzorging stappenplan: 8x tips voor zachte voeten

Voetverzorging stappenplan: 8x tips voor zachte voeten

Voetverzorging stappenplan: 8x tips voor zachte voeten

Het is aan te raden zeker een keer per week een half uur aandacht te besteden aan voetverzorging. Als je er de tijd voor neemt, wordt het geen haastklus. Het staat voor een stukje zelfliefde, belangrijk voor je eigenwaarde en zelfvertrouwen.

Voorkomen is beter dan genezen

We hebben nogal eens de neiging onze voeten te verwaarlozen. In de winter zitten ze ingepakt in dikke sokken en warme schoenen. Maar je voeten zijn een van de belangrijkste onderdelen van je lichaam: ze houden je overeind. Niet voor niets is het zo vervelend als je last krijgt van ongemakken als ingegroeide nagels, likdoorns, kloven of schimmels. Daarom is voetverzorging zo belangrijk. Want voorkomen is beter dan genezen. Volg onderstaande stappen voor mooie voeten die gezien mogen worden. Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter.

Stappenplan voetverzorging

1. Vermoeide voeten hebben baat bij ontspanning en rust. Laat daarom een teiltje vollopen met warm water – niet te heet, dan droogt de huid uit – en doe er een bruistablet, wat badzout of een etherische olie bij. Niet alleen goed voor de huid van je voeten, door de aangename geur ontspant ook je geest. Installeer je met een ontspannen muziekje in de badkamer of met een voetenbadje voor de tv. Zo makkelijk kan het zijn.

2. Het grote voordeel van een voetenbadje: eelt wordt zacht en is daardoor makkelijk te verwijderen. Daar gebruik je in eerste instantie een goede scrub voor. Deze peeling verwijdert dode huidcellen en eelt en maakt je huid weer zacht en aaibaar.

3. Hardnekkig eelt verwijder je met een voetvijl. Met de grove kant van de Glass Pedicure File vijl je eeltplekjes weg. De fijne kant gebruik je voor het polijsten. Dit maakt de huid nog zachter. Gebruik de vijl regelmatig om de opbouw van hardnekkig eelt te voorkomen.

4. Om te zorgen dat de huid van je voeten niet uitdroogt, is het belangrijk ze te hydrateren met een verzorgende voetcrème. Daily Protection Foot Cream heeft ingrediënten als menthol, triclosan en glycerine die verkoelend en kalmerend werken, die zorgen voor de juiste vochtbalans en je huid beschermen tegen de groei van bacteriën. Tip: breng de crème aan voor het naar bed gaan om het optimaal te laten intrekken.

Voetverzorging van Herôme

5. Ingescheurde nagelriemen en velletjes zijn pijnlijk. Het is een teken van een droge huid, die veel aandacht en hydratatie nodig heeft. Smeer de nagelriemen daarom in met olie. Hiervoor kun je de Herome Cuticle Night Repair gebruiken. Een serum met onder andere sheabutter, jojoba- en amandelolie die droge, ontstoken en pijnlijke nagelriemen herstelt.

6. Zijn je nagelriemen eenmaal ingesmeerd met olie, dan zijn ze zacht geworden en klaar om ze terug te duwen. Hiermee stimuleer je de natuurlijke groei van je nagels. Je gebruikt er een zogeheten bokkenpootje of cuticle pusher voor.

7. Je bent nu al een aardig eind op weg met je algehele voetverzorging. Nu is het de beurt aan je teennagels. Een schaartje of een knipper lijkt een snelle oplossing voor het kortwieken van je nagels, maar daardoor raakt je nagelplaat sneller beschadigd, wat kan leiden tot scheurtjes en splijten. Het beste is om je nagels te vijlen. De Herome Glass Nail File helpt je om één kant op te vijlen en zo de beschadigende zagende beweging te voorkomen.

8. Voor de finishing touch kies je een van de Take Away Nail Colours nagellak voor op je teennagels. Breng, net zoals op je vingernagels, eerst een base coat aan, dan twee laagjes kleur en sluit af een top coat. Zo blijft je nagellak extra lang zitten!