Zo behandel je hielkloven en kloven in voeten

Zo behandel je hielkloven en kloven in voeten

Zo behandel je hielkloven en kloven in voeten

Een kloof is een stuk ingescheurde huid, dat het meest voorkomt op hielen of onder de zool van je voet. Het gevolg: pijnlijke spots, die zelfs kunnen gaan ontsteken. Zo ga je kloofjes in je voeten te lijf.

Wat zijn kloven in je voet eigenlijk?

Kloven in je voet zijn plekken die zo droog zijn dat de huid er scheurt. Je kunt het vergelijken met uitgedroogde grond waar scheuren en barsten in zijn gekomen. Je herkent kloven in je voet aan de verticale witte barstjes die een beetje open staan. Soms is de huid rondom gezwollen en rood, soms zelfs met vochtige wondjes. Een open kloof in je voet is heel pijnlijk. Kloven in je voet ontstaan vrijwel altijd op plekken met veel eelt: op de rand van je hiel, onder je voorvoet, soms op de rand van je grote teen. Op deze plekken is de druk van je gewicht het grootst. Omdat uitgedroogde huid niet elastisch is, is de kans op scheurtjes hier het grootst.

Kloven in je voet door droge huid

Kloven in je voeten komen zowel in de winter als in de zomer voor. In de winter kan het ontstaan door uitdroging, bijvoorbeeld door te heet douchen of een te warm bad. De vochtregulerende vetlaag van je huid verdwijnt, waardoor het uitdroogt. Het dragen van sandalen, slippers of lopen op bloten voeten kan ook bijdragen aan kloven in je voeten. Bijvoorbeeld doordat je huid over de rand hangt van je schoenen. Maar er zijn meer manieren waardoor de huid van je voeten kan uitdrogen. Bijvoorbeeld door het gebruik van een bepaalde zeep, door verandering en disbalans in je hormonen, zwembaden met chloor of overgewicht.

Wat je kunt doen tegen kloven in je voet

Heb je eenmaal kloven te pakken in je voet, dan is het belangrijk om te smeren met een speciale crème die de vochtbalans in je huid helpt herstellen. De Chapped Skin Foot Cream verzacht je huid, verbetert elasticiteit en stimuleert de bloedcirculatie. Door voedende ingrediënten als sheabutter, vitamine E en vitamine B5 wordt de vorming van nieuwe huidcellen geactiveerd. Zo kan droge en kapotte huid zich herstellen.

Kloven oplossen met de juiste voetverzorging

Kloven in je voeten voorkomen

Ben je gevoelig voor kloofjes, dan is met regelmaat aandacht besteden aan je voeten een must. Een aantal tips:

1. Als je dagelijks je voeten wast, doe dit niet langer dan tien minuten om uitdroging te voorkomen. Gebruik lauwwarm water. Zeep ontvet je huid, terwijl je deze juist nodig hebt om vocht te reguleren. Gebruik daarom ph-neutrale zeep.

2. Smeer je voeten in met een voedende crème. Daily Protection Foot Cream kun je elke dag gebruiken. Het wordt meteen door je huid opgenomen, is niet vet, maar laat een dun laagje achter die de natuurlijke barrière van je huid beschermt. Ingrediënten als menthol, glycerine en triclosan werken verkoelend, beschermend, zorgen voor de juiste vochtbalans en voorkomen de groei van bacteriën.

3. Voorkom eelt. Eelt is een grote boosdoener in het ontstaan van kloven in je voet. Daarom is het slim om eelt zoveel mogelijk binnen de perken te houden. De Glass Pedicure File helpt harde huid aan je voeten voorkomen. Met de grove kant vijl je eeltplekken weg. De fijne kant gebruik je voor het polijsten, waardoor je voeten extra zacht aanvoelen.