Teennagels verzorgen: 5 tips om je tenen klaar voor de zomer te maken!

Het is bijna zomer, tijd om de teennagels weer te verzorgen! Heb jij je slippers en sandaaltjes al uit de kast gehaald? Die zien er natuurlijk nog leuker uit met mooie, verzorgde teennagels. Met deze tips laat jij straks met trots je stralende tenen zien, laat de zomer maar komen!

Tip 1: Verzorg eelt op je voeten en tenen

Heb je last van eelt op je voeten en tussen je tenen? Dit kan vervelend aanvoelen en ziet er vaak niet verzorgd uit. Vijl het eelt daarom wegmet een professionele eeltvijl. Haal alleen het overtollige eelt weg, het is belangrijk om wat over te laten om de voeten te beschermen. Door de vijl regelmatig te gebruiken voorkom je ook de opbouw van nieuw eelt. Na gebruik voelen de voeten gelijk glad en zacht aan.

Tip 2: Teennagels knippen? Niet doen!

Ook teennagels knippen is een no-go. Door het knippen komt er te veel druk op de nagel waardoor deze juist eerder gaat splijten. Met de Glass Pedicure file kun je niet alleen eelt van je voeten en tenen verwijderen, maar ook nog eens je teennagels vijlen.

Tip 3: Verzorg de nagelriemen van je teennagels

De nagelriemen op de tenen zijn vaak een stuk hardnekkiger dan op de vingers. De nagellak ziet er een stuk mooier uit wanneer je nagelriemen netjes zijn teruggeduwd. Gebruik eerst de Cuticle Remover om de nagelriem los te weken, duw hem terug met de Cuticle Pusher.

Tip 4: Voorkom gele teennagels

Gele teennagels zijn een veel voorkomend probleem. Vaak komt de gele gloed op de nagels doordat de kleur van de nagellak in de nagel is getrokken. Vergeet daarom niet om altijd een Base Coat te gebruiken voordat je nagellak aanbrengt.Deze beschermt de nagel tegen verkleuringen en vult de ribbels op de teennagels op.

Tip 5: Herstel beschadigde nagellak

Gelakte teennagels zijn onmisbaar voor een perfecte zomer look. De nagellak op tenen blijft vaak langer zitten dan lak op je nagels, maar wordt snel dof door het strand of een mooie zomerwandeling. De Colour Revival brengt beschadigde en doffe lak weer tot leven! Breng een laagje aan en het lijkt alsof je nagels net gelakt zijn.

Geef een reactie