Highlighter aanbrengen: zo doe je dat!

Highlighter aanbrengen: zo doe je dat!

Highlighter aanbrengen: zo doe je dat!

Er zijn van die producten die in je beauty stash niet mogen ontbreken. Highlighter is daar één van. Het zorgt voor een natural glow in je gezicht, die je onweerstaanbaar maakt. Wil jij ook highlighter aanbrengen? Dit zijn de beste tips & tricks.

Wat doet een highlighter voor je?

Highlighter komt in verschillende vormen: in poeder, crème en vloeibare vorm. Ze hebben allemaal hetzelfde effect: een mooie glans geven aan plekken op je huid. Je zet met highlighter als het ware je gezicht op bepaalde plekken in het licht, vandaar de naam highlighter. Het grote voordeel daarvan is dat het bepaalde eigenschappen naar voren haalt. Daardoor lijken bijvoorbeeld je lippen optisch voller, je ogen groter en sprekender, je neus smaller. En je krijgt die onweerstaanbare natural glow. Wie wil dat nu niet?!

Waar kun je highlighter aanbrengen?

Waar je highlighter aanbrengt in je gezicht, dat kies je helemaal zelf. Niets is fout, alles is goed. Let er alleen wel op dat je steeds bepaalde punten uitkiest en niet je héle gezicht inkleurt, dat geeft een onnatuurlijk metallic effect.
Waar je highlighter kunt aanbrengen:

  • Wil je je lippen voller laten lijken? Breng een beetje aan op je cupidoboog: precies op het bovenste puntje van je bovenlip, in het kuiltje.
  • Met een beetje highlighter aan de binnenkant van je ooghoeken laat je je ogen groter en frisser lijken. Je verdoezelt er makkelijk die paar uurtjes slaap te weinig mee.
  • Vlak onder het bovenste puntje van je wenkbrauwboog. Ook weer om je blik open te trekken en je ogen optisch groter te laten lijken.
  • Tussen je wenkbrauwen, richting je voorhoofd, voor het effect van een strak voorhoofd.
  • Om je neus smaller te laten lijken breng je highlighter aan op je neusbrug en het puntje van je neus.
  • Op je jukbeenderen zet je de strakke vormen van je gezicht aan.

Hoe breng je highlighter aan?

Begin met het aanbrengen van een foundation en concealer om donkere plekjes en oneffenheden in je gezicht weg te werken. Nu heb je een goede basis om mee te werken. Kijk in de spiegel en kies dan de punten die in jouw voordeel werken. Poeder breng je het beste aan met een tapered kwast – een kwast die aan de zijkanten schuin afloopt. Deze is wat kleiner, waardoor je makkelijk bij smalle oppervlakten kunt. Je kunt ook een penseelkwast, ook wel fan brush genoemd, gebruiken voor een heel natuurlijk effect. Een vloeibare highlighter en een crème highlighter breng je aan met je vinger, of als je het netjes wil houden: met een sponsje. Let er vooral op dat je zachtjes dept en niet smeert. Ook weer voor het meest natuurlijke effect.

Highlighter aanbrengen met Herôme

Wat voor soorten highlighters zijn er?

Er zijn verschillende soorten highlighters: de meest voorkomende zijn poeder, vloeibare of crème highlighters. Welke het beste bij je past, heeft te maken met je huidtype. Een huid met olie-achtige structuur heeft het meest baat bij een poeder, omdat deze op de huid blijft liggen. Bij een droge huid werkt een crème of vloeibare highlighter het beste. De highlighters van Herome hebben een crème-achtige structuur en zijn door de potloodvorm heel makkelijk aan te brengen. Je brengt het aan met je vingertoppen. Of rechtstreeks met het potlood op je huid. Alle drie de highlighters – Highlighter Silk, Highlighter Sundew en Highlighter Sahara – hebben hun eigen kleurschakering en laten een satijnachtige glans achter. Alsof je gekust bent door de zon. Kijk in de webshop van Herome voor meer oog make-up om je blik te laten spreken.