Hoe voorkom je stroperige nagellak?

Hoe voorkom je stroperige nagellak?

Hoe voorkom je stroperige nagellak?

Niets is zo vervelend als wanneer je net je nagels wil lakken, de nagellak dik en stroperig is. Gelukkig weten wij de oplossing voor stroperige nagellak zodat jij nooit meer jouw nagellak weg hoeft te gooien! 

Waarom wordt nagellak stroperig?

Nagellak bestaat uit oplosmiddelen en lakken. Tijdens het lakken verdampen de oplosmiddelen zodat je een harde, sneldrogende lak op je nagel krijgt. Maar wanneer de lak wordt blootgesteld aan lucht, kan het dik en stroperig worden. Ook wanneer nagellak oud is, kan het klonterig worden waardoor het minder makkelijk wordt om je nagels mooi en egaal te lakken. Gelukkig zijn er verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je geen stroperige nagellak krijgt. Wij geven je drie tips: 

1. Draai de dop goed dicht

Ja het klinkt heel makkelijk maar dit is toch echt de beste manier om stroperige nagellak te voorkomen. Zodra je je nagels hebt gelakt moet je ervoor zorgen dat het potje zo snel mogelijk dicht is, want hoe minder lucht bij je nagellak, hoe kleiner de kans op stroperige nagellak. Naarmate het potje leger raakt en dus langer open geweest is zal de lak altijd een klein beetje verdikken.

2. Houd het potje schoon

Houd de hals van het potje goed schoon. Als hier nagellak op zit, sluit de dop minder goed waardoor er lucht bij de lak komt en deze dus verdikt. Ook goed om te weten: schud je nagellak nooit, maar rol deze vóór gebruik.

3. Bewaar je nagellak op een koele plaats

Door je nagellak op een koele en donkere plaats te bewaren, zal je nagellak minder snel stroperig worden. Doordat de temperatuur in een badkamer vaak verandert, door het douchen, is dit niet de meest geschikte plek voor je nagellakjes. Veel beter zou het zijn om je nagellak in een lade te bewaren in je slaapkamer. 

Niets is zo vervelend als een dikke stroperige lak. Maar met deze tips heb je vanaf nu nooit meer last van een verdikte nagellak! 

Op zoek naar nieuwe nagellak kleuren om jouw nagels te laten stralen? Wordt het glitter, een French manicure of juist opvallend rood? Neem een kijkje in onze webshop voor de nieuwste kleuren van Herome Cosmetics! 

Herôme nagellak

Meer tips en advies

Wij hebben hier veel meer tips en advies over nagelverzorging en nagelverzorgingsproducten. Vergeet ook niet een kijkje te nemen op onze Youtube Kanaal, Instagram en Facebook voor meer tips en advies om jouw nagels de beste verzorging te geven!