Voorkom gescheurde nagelriemen

Gezonde nagelriemen zijn de basis voor mooie, gezonde, lange nagels. Ze beschermen je tegen het indringen van bacteriën, schimmels en vuil. Bij een ingescheurde nagelriem loop je een groot risico op ontstekingen onder de nagelriem. Deze ontstekingen zijn ontzettend moeilijk te verwijderen. Vaak moet er bovendien een dokter aan te pas komen. Lees daarom hier over nagelriemverzorging om ingescheurde nagelriemen te voorkomen.

Conditie van je nagelriemen
Als de nagelriem aan de nagel vast zit en te droog is ontstaat vaak een ingescheurde nagelriem. De nagelriem is net een elastiekje: hij kan erg ver rekken, maar zal op een gegeven moment scheuren. Om dit te voorkomen duw je minstens 1 keer per week je nagelriemen terug. Gebruik voor het terugduwen altijd de juiste hulpmiddelen en producten. Zonder deze producten is de kans op horizontale ribbels en littekens op de nagelplaat groot. Groeien je nagels niet? Vastzittende, droge nagelriemen beïnvloeden ook de nagel zelf. Alle nagels groeien immers en willen vooruit, terwijl de droge, vastzittende nagelriem haar daarbij tegenhoudt. Als een vastzittende nagelriem niet inscheurt remt hij de nagelgroei af.

Smeren smeren smeren
Vooral mensen die vanwege hun werk dagelijks vaak met hun handen in het water zitten of elke dag met grond aarde in aanraking komen, moeten hun nagelriemen extra verzorgen. Het klinkt misschien raar, maar ook grond aarde droogt de nagelriemen uit en veroorzaakt vaker ingescheurde nagelriemen. Door ’s avonds voor het slapen gaan de Herôme Cuticle Night Repair aan te brengen houd je je nagelriemen goed gehydrateerd en gezond. Verwen je nagelriemen door het serum dagelijks zachtjes in te masseren. De droge huid rond je nagelplaat wordt zachter en flexibeler. Tevens stimuleer je de bloedsomloop en daarmee ook de nagelgroei.

Essentiële nagelriem producten Werking
Herôme Cuticle Remover maakt vastzittende nagelriemen los en verwijdert losse velletjes op milde wijze
Herôme Cuticle Pusher hiermee duw je de nagelriemen verantwoord terug
Herôme Cuticle Night Repair Biedt optimale verzorging voor de nagelriemen door de kalmerende, verzorgende en herstellende werking

Geef een reactie