Ingescheurde nagelriemen voorkomen met de juiste verzorging

Ingescheurde nagelriemen voorkomen met de juiste verzorging

Ingescheurde nagelriemen voorkomen met de juiste verzorging

Gezonde nagelriemen zijn niet alleen de basis voor mooie, gezonde en lange nagels, maar ze beschermen ook tegen het indringen van bacteriën, schimmels en vuil. Lees verder om meer te leren over nagelriemverzorging om ingescheurde nagelriemen te voorkomen.

Hoe ontstaan ingescheurde nagelriemen?

Je kan een nagelriem goed vergelijken met een elastiekje: hij kan erg ver rekken, maar zal op een gegeven moment scheuren. Wanneer de nagelriemen droog zijn, loop je dus een grotere risico dat je nagelriem inscheurt of kapot gaat. Ook kunnen droge nagelriemen gaan vastzitten en je nagelgroei belemmeren. De nagelriem moet dan inscheuren zodat de nagel door kan groeien…ouch!

Risico’s kapotte nagelriemen

Bij een kapotte nagelriem loop je een groot risico op ontstekingen onder de nagelriem waar je moeilijk vanaf komt. Vaak moet er zelfs een dokter aan te pas komen en dit willen we natuurlijk vermijden! Om te voorkomen dat een infectie ontstaat, is het dus erg belangrijk om je nagelriemen goed te verzorgen. Ben je gek op tuinieren? Vooral dan moet je je nagelriemen goed verzorgen. Het klinkt misschien raar, maar aarde droogt de nagelriemen heel erg uit en veroorzaakt vaker ingescheurde nagelriemen. 

Verzorging om nagelriemen te herstellen

Met de juiste verzorgingsproducten kan je ingescheurde of kapotte nagelriemen herstellen en zelfs voorkomen. Maar welke producten moet je gebruiken en wanneer? Wij raden aan om ’s avonds voor het slapen gaan de Herome Nagelriem Nacht Herstel  aan te brengen. Verwen je droge nagelriemen door het serum dagelijks zachtjes in te masseren om je nagelriemen goed te hydrateren. De droge huid rond je nagelplaat wordt daardoor zachter en flexibeler en je stimuleert ook nog eens de bloedsomloop en daarmee ook de nagelgroei. Bekijk hier onze instructievideo om te zien hoe je deze ultra verzorgende serum het beste aan kunt brengen.

Nagelriemen terugduwen

Wij adviseren ook om maximaal 1 keer per week je nagelriemen terug te duwen. Gebruik voor het terugduwen altijd de juiste hulpmiddelen en producten om de kans op horizontale ribbels en littekens op de nagelplaat te verkleinen. De Herome Nagelriem Verwijderaar  is het perfecte hulpmiddel om vastzittende nagelriemen los te maken en om losse velletjes op een milde wijze te verwijderen. Je kunt de Herome Nagelriem Duwer gebruiken wanneer je je nagelriemen verantwoord terug wilt te duwen! 

Tips en advies

Vaak gaan droge nagelriemen gepaard met droge nagels én droge handen. Gelukkig hebben wij ook een oplossing voor deze vaak voorkomende klachten. Neem een kijkje op onze webshop voor al onze nagelverzorging en handverzorgingsproducten. Heb je nog meer advies over nagelriemen verzorgen nodig? Wij schreven ook een blog over ontstoken nagelriemen verzorgen in drie simpele stappen.