Dé 6 tips voor sterke nagels!
Dé 6 tips voor sterke nagels!

Dé 6 tips voor sterke nagels!

Wil jij lange en sterke nagels? Ben jij er klaar mee dat je nagels elke keer afbreken? Niet iedereen is met lange en sterke nagels gezegend, maar er zijn wel manieren om nagels sterker en gezonder te maken. Lees de volgende tips om erachter te komen hoe jij jouw nagels kan versterken en wat je absoluut moet vermijden! 

Tip 1. Stop met nagelbijten! 

Als je je nagels sterker wilt maken is er een ding wat je absoluut NIET moet doen: nagelbijten! Het bijten van je nagels of de velletjes rondom je nagels kan voor behoorlijk wat problemen zorgen. Door de hoeveelheid bacteriën die op je hand zitten ontstaan er snel ontstekingen als je je velletjes te ver doorbijt. Probeer dus zoveel mogelijk van je nagels af te blijven. Wij snappen dat het soms moeilijk kan zijn, daarom heeft Herome de Bye Bite ontwikkelt. Deze anti-nagelbijt nagellak is het perfect hulpmiddel als je wil stoppen met nagelbijten. De Bye Bite van Herome heeft een bittere smaak, waardoor nagelbijten onaangenaam wordt. Het product is verrijkt met vitamine E, zodat niet alleen de nagelstructuur wordt versterkt, maar ook de nagelgroei een extra boost krijgt! 

Stop nagelbijten met de Herôme Bye Bite

Tip 2. Draag handschoenen als je gaat schoonmaken

Schoonmaakmiddelen drogen niet alleen je handen uit, maar beschadigen ook je nagels. Beschadigde nagels breken eerder af en remmen de ontwikkeling van lange en sterke nagels. Daarom adviseren wij om rubberen handschoenen te dragen tijdens het schoonmaken en om na het schoonmaken je handen en nagels goed af te spoelen en af te drogen!

Tip 3. Gebruik nagellak remover ZONDER aceton

Wist je dat nagellak met aceton ook je nagels verzwakt? Aceton is erg chemisch en haalt vocht uit je nagels waardoor ze gelijk zwakker worden. Daarom raden wij altijd aan nagellakremover zónder aceton te gebruiken. Bij Herome hebben wij verschillende nagellak removers zonder aceton, zo drogen je nagels niet uit en houd je ze sterk!  

Tip 4. Droog je nagels goed af

Je nagels breken sneller af als je veel met water in contact komt. Nagels zijn zacht en absorberen snel water waardoor ze ook sneller scheuren. Zorg dat je nagels droog zijn zodra je weer iets met je handen gaat doen. 

Tip 5. Verzorg je nagels regelmatig

Met de juiste nagelverzorging kom je verder. Geef je nagels wekelijks een thuis manicure om je nagels sterk en gezond te houden. Vooral de nagelriemen moeten dagelijks goed gehydrateerd en ingesmeerd worden. Gezonde nagelriemen zijn de basis voor mooie, gezonde en lange nagels. Flexibele nagelriemen die soepel op de nagel liggen bevorderen de groei van de nagels en de handen zien er ook meteen een stuk verzorgder uit. Voed de nagelriemen dagelijks met de Herome Nagelriem Nacht Herstel om de droge huid rond de nagelplaat zachter en flexibeler te maken. Verwen de nagelriemen daarna door ze zachtjes te masseren. Dit stimuleert de bloedsomloop en daarmee ook gelijk de nagelgroei voor sterkere nagels!

Herôme nagelriemverzorging

Tip 6. Vijl je nagels 

Knip je nagels nooit, maar vijl ze! Het knippen zorgt er namelijk voor dat je nagels beschadigen. Haakjes, splijtende of scheurende nagels verzwakken je nagels alleen maar meer. Zorg er dus altijd voor dat je een nagelvijl in je handtas hebt. Niet alleen handig, maar ook goed voor je nagels! Opzoek naar een goede nagelvijl? Wij hebben verschillende nagelvijlen voor verschillende momenten:

  • Glazen nagelvijl (travel size): perfect voor in je handtas of als je op reis gaat! 
  • Glazen nagelvijl: die onjuist vijlen onmogelijk maakt!
  • 4 way perfect nagelvijl: met vier structuren: grof, medium, fijn en extra fijn;  iedere structuur geeft een ander effect. 
  • Super Shine nagelvijl: deze nagelvijl creëert stralende nagels zonder gebruik van een nagellak en poetst oneffenheden weg. 
  • 4 way perfect nagel buffer. Deze nagelvijl heeft vier verschillende functies: één voor de nagelrand en drie voor het nageloppervlak. Deze nagelvijl geeft niet alleen een glanzend effect, maar je vijlt de nagel ook in juiste vorm en op de gewenste lengte! 

Tip 7: Nagellak voor sterke nagels 

Herome staat voor natuurlijke nagelverzorging, maar soms kunnen je nagels hulp gebruiken. Nagellak speciaal om sterke nagels te krijgen is, dan je beste vriend. De nagelverharders van Herome zorgen niet alleen weer voor sterke nagels, maar voorkomen ook scheurtjes in je nagels. Hierdoor kunnen je nagels weer op een natuurlijke manier groeien en heb je binnen een no-time prachtige nagels. Mocht je last hebben van hele slappe nagels, dan kun je kiezen voor de nail hardener extra strong. Deze nagelverharder zorgt weer voor ijzersterke nagels.

Nagels vijlen met de Herôme glasvijl

Meer tips en advies

Wil je meer weten over hoe je broze nagels kunt voorkomen en hoe je een perfecte thuis manicure doet? Bekijk hier onze beste tips! Vergeet ook niet een kijkje te nemen op ons Youtube Kanaal, Instagram en Facebook voor meer tips en advies om jouw nagels de beste verzorging te geven!