Dé 6 tips voor sterke nagels!

Helaas is niet iedereen met lange en sterke nagels gezegend. Ben jij er ook zo klaar mee dat je nagels elke keer afbreken? Lees de volgende tips aandachtig door voor sterke gezonde nagels.

1.Niet bijten!

Eén ding wat je absoluut nietmoet doen is bijten. Het bijten van je nagels of de velletjes rondom je nagels kan voor behoorlijk wat problemen zorgen. Door de hoeveelheid bacteriën die op je hand zitten ontstaan er snel ontstekingen bij te ver doorgebeten velletjes. Probeer dus zoveel mogelijk van je nagels af te blijven en bedenk telkens wanneer je je hand naar je mond brengt hoeveel bacteriën er je lichaam dan direct binnendringen.

2.Draag handschoenen

Draag tijdens schoonmaken altijd schoonmaak handschoenen. Door schoonmaakmiddelen beschadigen niet alleen je nagels, ook de handen drogen snel uit.

3.Weinig water

Je nagels breken sneller af als je heel veel met water in contact komt. Nagels zijn zacht en absorberen water snel waardoor ze ook sneller scheuren. Zorg dat je nagels droog zijn zodra je weer aan de slag gaat met je handen.

4.Regelmatig verzorgen

Geef je nagels wekelijks een manicure. Dit is belangrijk voor sterke en gezonde nagels. Vooral de nagelriemen moeten dagelijks goed gehydrateerd en ingesmeerd worden. Gezonde nagelriemen zijn de basis voor mooie, gezonde en lange nagels. Flexibele nagelriemen die soepel op de nagel liggen bevorderen de groei van de nagels. En de handen zien er ook meteen een stuk verzorgder uit. Voed de nagelriemen dagelijks met de Herôme Cuticle Night Repair om de droge huid rond de nagelplaat zachter en flexibeler te maken. Verwen de nagelriemen daarna door ze zachtjes te masseren. Dit stimuleert de bloedsomloop en daarmee ook de nagelgroei.

5.Gebruik altijd een crème met SPF

Breng altijd een handcrème met zonnefactor aan om je te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

6.Niet knippen

Knip je nagels nooit, maar vijl ze! Het knippen zorgt voor beschadigingen en met eenvijl weet je zeker dat je je nagels goed behandelt. Zorg altijd voor een glazen vijl in je handtas. Hartstikke handig!

 

Geef een reactie