Nagels lakken: vergeet deze tips niet!

Nagels lakken: vergeet deze tips niet!

Nagels lakken: vergeet deze tips niet!

Dikke klodders lak naast de randjes, uitschieten, ribbels en te vroeg opstaan om je kleren aan te trekken waardoor je nagels beschadigd zijn en je weer helemaal opnieuw kunt beginnen. Het zijn veelgemaakte fouten bij het nagels lakken. Zo easy is het allemaal niet! Hoe het dan wel moet? Dit zijn de beste tips om zelf makkelijk je vinger- en teennagels mooi te lakken.

Waarom je nagels lakken?

Het lakken van onze nagels doen we al eeuwenlang. Zelfs tot duizenden jaren vóór Christus. In die tijd werd er gewerkt met bijenwas en henna en werd het gebruikt om aan te geven uit welke sociale klasse we kwamen. Nagels lakken zoals we dat nu kennen, begon in 1920, toen autolak werd uitgevonden. Nadat Hollywoodsterren lak op hun nagels begonnen te dragen, werd de trend wereldwijd opgepakt. Inmiddels staat nagellak voor verzorging, schoonheid en elegantie en wordt er met nail art volop geëxperimenteerd met kleuren en accessoires. Nagellak is het ultieme mode accessoire geworden om te laten zien wie je bent: stoer, een classic beauty, zacht en zoet of juist creatief. Maar je nagels mooi lakken is bovenal een extraatje voor jezelf.

Hoe kun je zelf je nagels mooi lakken?

Goed, het lijkt dus allemaal zo makkelijk. Maar er kan een hoop misgaan met nagels lakken. Om je nagels lang mooi te houden, volg je het beste onderstaande stappen. Deze gelden natuurlijk ook voor het lakken van je teennagels.

Zelf makkelijk je nagels lakken in 7 stappen:

Stap 1: Begin met het verzorgen van je nagelriemen voor een net en verzorgd effect. Als je nagelriemen vastgeplakt zitten aan je nagels duw je ze eerst terug. Zo creëer je meteen meer ruimte en een egalere nagelplaat. Doe dit nooit zomaar met je nagels, daarmee kun je bacteriën onder je huid duwen, met pijnlijke infecties tot gevolg. Week eerst je nagelriemen los in een bakje water of met de Cuticle Remover. Zodra ze los zijn, duw je ze terug met een bokkenpootje of de Cuticle Pusher.

Stap 2: Na het in vorm vijlen van je nagels en het weghalen van haakjes en scheurtjes reinig je je nagels goed. Doe dit altijd met acetonvrije nagellakremover, zoals de Caring Nail Polish Remover om te voorkomen dat je nagels uitdrogen. Ook als je geen nagellak op hebt gehad, gebruik je nagellakremover om je nagels te ontvetten. Op deze manier hecht de lak beter aan je nagel.

Stap 3: Gebruik een base coat. Niet alleen hecht de lak beter en blijft het langer zitten, ook vul je met een base coat eventuele ribbels op voor een egaal nageloppervlak. Je voorkomt met een base coat ook dat de kleurpigmenten van de nagellak in je nagel trekken.

Stap 4: Rol het flesje tussen je handen heen en weer – niet schudden! – om het pigment door de lak te mengen en de lak vloeibaarder te maken. Daarmee voorkom je luchtbelletjes in de nagellak, die voor oneffenheden zorgen op je nagels.

Stap 5: Doop het kwastje in het potje en veeg overtollige lak aan de rand af. Liever een paar dunne laagjes dan in een keer een dikke laag voor een mooi, egaal effect. Lak je nagels in 3 delen: links, rechts, midden. Begin bij je nagelriem en lak omhoog naar de rand.

Zelf eenvoudig je nagels lakken met Herôme

Stap 6: Laat je nagels kort drogen en breng dan een top coat aan. Niet alleen maakt dit je laklaag af met glans, het beschermt je nagels tegen beschadigingen als chippen of scheuren.

Stap 7: Laat je nagels nu goed drogen. Je kunt ze even onderdompelen in koud water om het proces te versnellen, maar sneller nog is de Rapid Nail Dry. Je sprayt het op je net gelakte nagels van ongeveer 10 centimeter afstand. Binnen één minuut heb je droge nagels. Et voila!

Inspiratie voor nagels lakken

Heb je besloten om er eens goed voor te zitten om je nagels en teennagels te lakken. Kies dan voor welke stijl je wil gaan. Het geeft rust in je look als je teennagels in dezelfde kleur lakt als je vingernagels, maar denk ook eens in contrasterende kleuren of juist in complementaire kleuren. Leg voordat je begint de kleuren eerst naast elkaar om te kijken of ze matchen. Zo ja, let’s go!

French manicure: de klassieke French manicure  werd populair op de catwalks in Parijs. Waar modellen een neutrale lak op hun nagels kregen om de aandacht niet af te leiden van de kleding die ze droegen. Het is de ideale manier om je nagels fris, gezond en lang te laten lijken.

Klassiek rood: de tijdloze klassieker die net zo stijlvast is als de little black dress. Rode nagellak  wordt gezien als stijlvol, sexy en elegant.

Stoer zwart: komt voort uit de punk scene, maar staat inmiddels voor chique, uitgesproken en sexy. Zwarte nagellak is ook populair om nail art mee toe te passen. Je maakt er polkadots mee, streepjes, driehoekjes en allerlei andere spannende vormen.

Nude: lak je nagels in de ultieme naturelle look. Net zoals schoenen in huidskleur je benen optisch langer doen lijken, geeft nude nagellak je het effect van lange vingers.

Glitter: altijd een feestje op je nagels. Is vooral populair tijdens feesten en partijen, omdat het net wat extra va va voom toevoegt aan je look. Zelfs als je de rest van je outfit sober houdt.

Nagels lakken met de Ultimate Desire Box