Ontstoken Nagelriemen Behandelen in 3 Stappen

Ontstoken Nagelriemen Behandelen in 3 Stappen

Ontstoken Nagelriemen Behandelen in 3 Stappen

Verzorgde nagels zijn het mooist als de nagelriemen zacht en soepel zijn. Maar vaak genoeg komen velletjes voor, die kunnen gaan ontsteken. Daarom is het belangrijk om ontstoken nagelriemen deze direct te behandelen. Bij een nagelriem ontsteking is je huid rood, geïrriteerd en pijnlijk. Er kan een wondje zitten waar pus uitkomt. Au! In deze blog geven wij jou drie handige tips om ontstoken nagelriemen te behandelen.

Last van een nagelriem onsteking? Herken de symptomen

Nagelriemen bepalen voor een groot deel de uitstraling van je nagels. Mooi gelakte nagels worden alleen vaak teniet gedaan door ontstoken nagelriemen met velletjes en harde randjes. Een nagelriemontsteking kan ontstaan door het terugduwen van je nagelriemen tijdens een manicure. Als dit gebeurt terwijl je nagelriemen nog hard zijn, kunnen ze beschadigen, waardoor er makkelijk een wondje kan ontstaan. Zodra een bacterie je lichaam binnendringt, kan het wondje gaan ontsteken. Bij een nagelriem ontsteking is je huid rood en geïrriteerd. Er kan een wondje of verdikking zitten waar pus uitkomt. Dat kan heel veel pijn doen: stoten of zelfs aaien is dan al teveel.

Wat kun je doen tegen een ontstoken nagelriem?

Meestal gaat de ontsteking vanzelf weer over, maar alsnog is het goed om je ontstoken nagelriemen wel te behandelen. Zorg dat je het wondje schoon houdt door het dagelijks even te spoelen met lauwwarm, stromend water. Droog je handen af met een zachte katoenen doek en doe er bij behoefte een pleister op. Laat je wondje wel elke dag even aan de lucht drogen. Als de ontsteking niet binnen drie tot vijf dagen verdwijnt, neem dan contact op met je huisarts. Deze kan met een verdoving een sneetje maken in de ontstoken nagelriem om pus weg te laten lopen. Dit zorgt vaak al direct voor verlichting. In andere gevallen kan de huisarts ook antibiotica voorschrijven. Ga vooral niet zelf pulken en peuteren: aan je nagels zitten al veel bacteriën, dit kan het alleen maar erger maken. Mocht je toch in de buurt moeten komen van je ontstoken nagelriem, desinfecteer dan eerst je handen.

Zo voorkom je ontstoken nagelriemen

Je nagelriemen zijn heel flexibel. Ze zitten vast aan je nagelplaten en groeien mee. Toch zit er ook een einde aan de rek van je nagelriemen. Als je ze voor die tijd nog niet hebt terug geduwd, zullen ze zeer waarschijnlijk scheuren. Zodra dit gebeurt, heb je kans op een wondje en dat maakt de kans op een bacterie en een ontsteking groter. Maar hoe voorkom je nagelriem ontsteking?

Nagelriemen kun je beter niet knippen. De nagelriem beschermt de nagelwortel en als je de nagelriem verwijdert, verwijder je ook de bescherming. Het gevolg: pijnlijke ontstoken nagelriemen. Daarnaast groeit de nagelriem harder terug, dat wil je toch niet? Om scheurtjes en ontstekingen van je nagelriemen te voorkomen, duw je minstens één keer per week je nagelriemen zachtjes terug. Hoe je dat doet, lees je in onderstaand stappenplan.

Ontstoken nagelriemen verzorgen met de Wonderpen

Hoe behandel je je nagelriemen?

Stap 1: Nagelriem verweken
Begin met het verweken van je nagelriem. Breng de Herome Cuticle Remover aan. Dit serum weekt je nagelriemen los en maakt ze soepel. Laat het twee minuten intrekken om daarna met gemak je nagelriemen terug te duwen.

Stap 2: Nagelriemen naar achteren duwen
Ontsmet de Herome Cuticle Pusher met de een desinfecterend middel om alle schadelijke bacteriën voor gebruik weg te werken. Gebruik het zachte, witte kopje van de Cuticle Pusher om je nagelriemen voorzichtig terug te duwen. Duw je nagelriemen nooit met je eigen nagels terug. Je schuift hierdoor bacteriën van je eigen nagels naar de nagelwortel en hebt zo een nagelriem onsteking te pakken.

Stap 3: Nagelriemen behandelen
Om de randen van je nagelriemen goed te behandelen, masseer je ze voor het slapengaan in met een voedende olie. De Cuticle Night Repair werkt ontstekingsremmend en herstelt droge en ingescheurde nagelriemen. De volgende ochtend zijn je nagelriemen gevoed en verzorgd.

Stap 4: Teennagels behandelen
Niet onbelangrijk: vergeet de nagelriemen van je teennagels niet! Ook deze nagelriemen kunnen gaan ontsteken. Laat velletjes en ingescheurde nagelriemen jouw voeten niet ontsieren.