Makkelijke nail art voor beginners

Makkelijke nail art voor beginners

Makkelijke nail art voor beginners

Je kunt je nagels prachtig lakken in één kleur. Tuurlijk! Maar is het niet leuk om soms ook buiten de lijntjes te kleuren? Nou ja, figuurlijk dan. Want met nail art geef jij je look net dat beetje extra. Dit zijn makkelijke nail art tips en trucs voor beginners. En ja, zelfs zonder vaste hand kun jij de mooiste designs creëeren. 

Wat is nail art?

Nail art is het versieren van je nagels met nagellak, strass steentjes, stickers, stempels of accessoires. Je creëert als het ware een zelfgemaakt design. Denk bijvoorbeeld aan vlekken, strepen, driehoeken, bloemetjes en glitters. Je kunt nail art op elk soort nagel toepassen: van je eigen, natuurlijke nagels tot gel- en acrylnagels. En vergeet je tenen niet. In de mode beleeft nail art momenteel ook een hoogtepunt; backstage bij modeshows worden er nail art specialistes ingevlogen om de nagels te beschilderen van modellen. Om nog maar niet te spreken over hoe nail art momenteel Pinterestboards, Instagramfeeds en de nagels van celebrities domineert. Je kunt nail art zo makkelijk en zo moeilijk maken als je zelf wil. Gevorderden tekenen complete schilderijtjes op hun nagels met mini parels, portretten en pentekeningen, er bestaan zelfs wedstrijden voor. Gelukkig is er ook makkelijke nail art, ideaal voor beginners. Zodat iedereen, zelfs met een onvaste hand de mooiste designs kan maken.

Makkelijke nailart met de tips van Herôme

Wat heb je nodig voor nail art?

Je kunt nail art heel makkelijk zelf doen met huis-tuin-en-keuken materialen. Schuifspeldjes, tandenstokers, plakband en zelfs huishoudfolie zijn ideale materialen om mee te werken. Zo zijn de ronde uiteinden van schuifspeldjes ideaal om stippen mee te maken. Bijvoorbeeld voor een polkadot motief. Met tandenstokers kun je de nagellak makkelijker mengen of aan elkaar ‘lijmen’, zodat je bijvoorbeeld hartjes op je nagels kunt creëren. Plakband is weer ideaal om strakke lijnen en streepjes mee te maken. Zo kun je driehoeken of heel rechte strepen in het midden van je nagels lakken. Met huishoudfolie maak je makkelijk een craquelé effect door een verfrommeld propje op je nieuwe laklaag te deppen. En maak je een foutje? No worries. Met een wattenstaafje en wat acetonvrije nagellakremover, zoals de Caring Nail Polish Remover. Of nog makkelijker, met de Corrector Pen swipe je elk verkeerd gezet stipje naast je nagels weer weg.

Hoe maak je nail art?

Begin altijd met het verzorgen van je nagelriemen voor meer ruimte op je nagelplaat. Je nagels zijn bij nail art in feite een canvas, dus je wil genoeg plek vrij hebben. Duw je nagelriemen terug met een bokkenpootje of met de Cuticle Pusher. Zodra je nagels in vorm gevijld zijn, ontvet je ze met een acetonvrije nagellakremover. Ook al heb je geen nagellak gedragen, door je nagels te ontvetten blijft de lak beter hechten. Voordat je met kleurlak begint, begin je met blanke lak, oftewel: een base coat. De Ridge Filling Base Coat vult oneffenheden op en maakt je nagelplaat egaler. Je voorkomt er ook mee dat kleurpigmenten in je nagel trekken. En dat wil je met kleurige nail art juist voorkomen. Voordat je begint te lakken met de door jouw gekozen kleuren en patronen rol je het flesje tussen je handen heen en weer – niet schudden – om het pigment door de lak te mengen en de lak vloeibaarder te maken. Door te rollen in plaats van schudden voorkom je luchtbelletjes, die voor oneffenheden zorgen op je nagels. Breng nu de door jouw gewenste nail art aan. Volg een exact voorbeeld, laat je inspireren of laat je fantasie de vrije loop. Laat daarna je nagels goed drogen en breng een top coat aan. Hierdoor gaat je laklaag langer mee en het geeft je nagels extra glans. Klaar!

Maak jouw eigen nail art met tips van Herôme

Nail art inspiratie

Laat je inspireren door deze makkelijk te maken nail art designs. Wat prijkt er binnenkort op jouw nagels?

*Polkadots: in alle kleuren of slechts zwart op wit. Lak je basis in één kleur. Zet stippen met de bolle kant van een schuifspeldje.

*Strepen: lak je nagel in een basiskleur en laat even drogen. Plak het midden van je nagel af met een plakbandje. Lak er nu met een andere kleur overheen.

*Half om half: plak je nagel af met een plakbandje. Lak nu de linkerkant van je nagel in één kleur en laat even drogen. Plak nu de andere kant van je nagel af met een plakbandje en lak de rechterkant. Je hebt nu twee kleuren op je nagel met een scherpe lijn in het midden.

*French Manicure in color: Lak je nagels in een basiskleur en laat even drogen. Plak daarna de onderkant van je nagels af, zodat aan de bovenkant een halve maan-patroon ontstaat. Kies nu een andere kleur voor een lekker contrast en lak de kant, die je normaal gesproken wit lakt, nu in een contrastkleur.

*Alle kleuren: kies drie verschillende kleuren en lak je nagels om en om. Simpel, maar vrolijk effect!