Hoe verzorg je beschadigde nagels na gellak of acryl?
Hoe verzorg je beschadigde nagels na gellak of acryl?

Hoe verzorg je beschadigde nagels na gellak of acryl?

Het lang gebruiken van gellak of acryl kan ervoor zorgen dat je nagels beschadigen. Gelukkig zijn er bepaalde manieren om jouw nagels goed te verzorgen zodat ze in no-time weer glanzen. Wil je weten hoe je je nagels kunt verzorgen na gellak of acryl? Je leest het hieronder.

Is gellak slecht voor je nagels?

Gellak en acrylnagels zien er heel mooi uit. Maar, vaak wordt er gezegd dat gellak slecht is voor je nagels. Dit klopt niet geheel. Het verwijderen van de gellak zorgt voor de beschadiging. Gellak wordt namelijk vaak verwijderd met sterke aceton of door het in water te weken, hierdoor drogen je nagels heel erg uit. Je herkent droge nagels gelijk, ze zien er dof en wit uit. Ook het verwijderen van de overige resten en het polijsten van de nagel met een borstel, is niet goed voor de nagels. De borstel slijpt de gellak en een laagje van de nagel weg. Dit zorgt voor kringen op de nagels. Wanneer de nagellak weg is, kun je duidelijk de kringen zien.

Verder is het belangrijk dat je de gellak niet zelf van je nagels probeert te peuteren. Ook hiermee kun je de bovenste laag van je eigen nagel meenemen en de nagel beschadigen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Beschadigde nagels na gellak 

Wanneer jij je gelnagels verwijdert, kunnen je nagels gelijk dunner aanvoelen. Niets om je zorgen over te maken. Gellak zorgt er namelijk voor dat je nagels zwaarder aanvoelen. Ook al zijn je nagels niet per se dunner geworden, kan de gel er wel voor zorgen dat je nagels zwakker worden. Het wordt daarom ook aangeraden om niet te vaak en te lang gellak op de nagels te houden.

Heb jij pijnlijke nagels na gellak? Dan kan het zo zijn dat je te vaak gellak op hebt gehad en je nagels nu wel dun zijn. Als de nagels pijn doen bij warmte of kou, dan is het goed om per direct te stoppen met gellak. Laat je nagels rusten en herstellen, totdat het bovenste laagje weer terug is gegroeid.

Nagels verzorgen na gellak

Gelukkig kan je droge en beschadigde nagels makkelijk herstellen. Wij raden aan om de Nourishing Nail Oil van Herome te gebruiken. Deze gel hydrateert niet alleen je droge nagels, maar kruipt ook nog eens onder de nagelriem naar de nagelwortel om de nagel intensief te herstellen. Zo zorg jij ervoor dat je nagels weer in topconditie zijn! 


Herôme Product Nourishing Nail Oil voor verzorging van beschadigde nagels na gellak of acryl

Beschadigde nagels na acryl

Kunstnagels beschadigen je eigen nagels ook vooral bij het verwijderen. Er zijn namelijk verschillende manieren om acrylnagels te verwijderen, en bij elke manier is het onmogelijk de bovenste laag van je nagel niet te beschadigen… Of je nou speciale agressieve reinigingsdoekjes, gebruikt die erg schadelijk zijn voor je nagels, de acrylnagels vijlt en te veel weg vijlt of eraan gaat peuteren en stukjes van je eigen nagels meetrekt, kunstnagels verwijderen zorgt gewoon altijd voor beschadigingen. Maar, niet getreurd, je kunt jouw beschadigde nagels zo weer herstellen!

Kunnen beschadigde nagels weer herstellen na acryl?

Ja, gelukkig herstellen nagels met de juiste verzorgingproducten weer relatief snel. Om de nagel zo snel mogelijk te herstellen gebruik je de Herome Exit Damaged Nails. Dit is hét product dat extreem beschadigde nagels direct herstelt en is daarom uitermate geschikt om te gebruiken na het verwijderen van kunstnagels. De Herome Exit Damaged Nails geeft de nagels weer kracht en verbetert de structuur van de nagels onmiddellijk. Ook adviseren wij om pas weer met acrylnagels of gellak te beginnen zodra de nagels volledig zijn, herstelt. Zijn je nagels nog steeds aan de dunne kant? Gebruik dan de nagelverharder van Hérôme.

Herôme Product Exit Damaged Nails voor verzorging van beschadigde nagels na gellak of acryl

Meer tips en advies

Wil je weten welke andere verzorgingsproducten van Herome jouw nagels kunnen herstellen? Neem een kijkje in onze webshop of lees hoe je droge nagels kan herstellen in drie simpele stappen! Vergeet ook niet een kijkje te nemen op onze Youtube Kanaal, Instagram en Facebook voor meer tips en advies om jouw nagels de beste verzorging te geven!