De leukste nagellak ideeën en inspiratie van Herome

De leukste nagellak ideeën en inspiratie van Herome

De leukste nagellak ideeën en inspiratie van Herome

Ga je voor de perfecte klassieke manicure ? Niemand houdt je tegen. Maar wist je dat het tegenwoordig helemaal bon ton is om het net even anders te doen? Van polkadots tot strepen en van metallic crackle nagellak tot nail wraps: dit zijn de leukste nagellak ideeën.

Nagellak ideeën voor beginners

Ben je een beginner op het gebied van nagels lakken, dan ben je vast op zoek naar simpele nagellak ideetjes. Gelukkig kun je met een paar makkelijke tips een heel eind komen. Kies bijvoorbeeld voor polkadots of strepen, simpel om te doen. Je lakt je nagels in een basiskleur, laat ze even drogen en kiest dan een nieuwe kleur om details mee aan te brengen. Kies contrasterende kleuren voor een opvallend effect, complementaire kleuren voor een zachter effect. Metallic maakt je look modern, glanzend en futuristisch.

Zin om aan de slag te gaan? Probeer deze nagellak ideetjes eens:

2 verschillende kleuren:

Breng een basiskleur aan en laat drogen. Lak daarna één helft van je nagel in een andere kleur voor een strak en speels effect: dat kan horizontaal, verticaal, maar ook diagonaal. Je kiest zelf je hoek.

Polkadots

Polkadots maak je met een satéprikker. Doop in de lak, zet her en der stipjes op je nagels en: klaar! Kies voor een vrolijke kleur nagellak om de polkadots mee te maken.

Strepen

Strepen maak je met een stukje plakband. Knip kleine reepjes plakband en plak ze op je basiskleur. Lak daar met een nieuwe kleur overheen, even drogen en je hebt een sterk staaltje kunst te pakken.

Crackle nagellak

Crackle nagellak. Dat heet zo, omdat je je nagels een krakelig, brekend craquelé look geeft. Je lakt je nagels eerst in een basiskleur. Daar overheen breng je de crackle nagellak aan, deze droogt langzaam op en barst vanzelf open voor een spannend effect.

Zo makkelijk kunnen nagellak ideeën zijn!

Nagellak ideeën voor gevorderden

Wie al een tijdje meeloopt, heeft een geoefende hand. Leuke nagellak ideeën voor mensen die al wat meer onderlegd zijn:

  1. Het ombre effect: Kies twee nagellakkleuren die je in elkaar wil laten overlopen en laat deze op een plastic ondergrond druppelen. Gebruik een satéprikker om de overgang een klein beetje met elkaar te mengen. Dep een make-up sponsje op de lak en vervolgens zachtjes op je nagels.

*Je kunt ook een penseelkwast gebruiken voor ditzelfde effect: lak de kwast met de twee kleuren die je mooi vindt. Strijk nu met de kwast over je nagel. Grote kans dat je ook je vingers mee lakt, maar dat is geen probleem. Dat verwijder je gemakkelijk met een wattenstaafje en wat nagellak remover. Het resultaat is een dip dye ofwel ombre effect.

  1. Het bladgoud effect maak je door eerst je nagel twee keer te lakken met een gouden glitterlak. Zodra deze droog is, kies je een felle contrastkleur en lak deze er overheen. Als deze nog nat is, pak je een stukje verfrommelde plastic folie en dep je hier nu overheen. Op deze manier creëer je een bladgoud effect.

*Gouden glitterrandjes breng je aan met glitters uit de doe-het-zelf-winkel. Lak je nagels in een basiskleur en plak met plakband het deel af waar je de glitter wil toepassen. Besprenkel je nagel nu met gouden glitters in dat afgeplakte gebied. Lak het direct af met een paar druppels top coat om de glitter op z’n plek te houden. Now, let’s party!

Benodigdheden voor deze nagellak ideeën

Voor al dat experimenteren heb je natuurlijk wel de juiste tools nodig. Begin niet zonder deze materialen:

Base coat

Een base coat voorkomt dat de kleurpigmenten uit je nagellak in je nagelplaten trekken. Je beschermt je nagels tegen verkleuringen.

Top coat

Een top coat is de alles sealende laag die je nagellak beschermt tegen beschadigen.

Nail stencil

Met nail stencils kun je heel makkelijk een French manicure aanbrengen. Uiteraard kun je kiezen voor een klassieke French manicure. Maar je kunt ook gaan voor een French manicure in andere kleuren. Het halve maantje lak je bijvoorbeeld zwart in plaats van wit. Of je gebruikt op elke nagel een andere kleur.

Nagellakremover

Een acetonvrije variant die je nagels niet uitdroogt. Met een wattenstaafje haal je zo overtollige nagellak weg.

Corrector pen

Een corrector pen is een acetonvrije nagellakremover in penvorm. Ideaal om minuscule foutjes mee weg te werken.

Ultimate desire box

De Ultimate Desire Box is een uitgebreide selectie van 100 nagellakkleuren waar je al je experimenten en nagellak ideeën mee kunt uitvoeren.

Corrigeer eenvoudig je nagellak idee als je bent uitgeschoten