Ingescheurde nagel herstellen? Nagelverzorgingsexpert Herome tipt wat je het beste kunt doen.

Ingescheurde nagel herstellen? Nagelverzorgingsexpert Herome tipt wat je het beste kunt doen.

Ingescheurde nagel herstellen? Nagelverzorgingsexpert Herome tipt wat je het beste kunt doen.

Je nagels groeien gemiddeld 3 tot 5 millimeter per maand. In de zomer kan het sneller gaan, omdat je dan vaker wordt blootgesteld aan vitamine D, dat een groot positief effect heeft op je nagels. Des te meer is het balen als je een scheurtje in een van je nagels hebt, terwijl je net zo lekker op weg was. Wat te doen? Volledig kort vijlen? Of valt je nagel nog te redden?

Ingescheurde nagel voorkomen

Als eerste is het handig om te weten dat je ingescheurde nagels kunt voorkómen. Als je vaak je handen wast, werkt met schoonmaakmiddelen of zwemt, drogen niet alleen je handen, maar ook je nagels uit. Door het vochttekort worden je nagels zachter en brozer. Een haakje wordt al snel een scheurtje, en dan zit je met de ellende. Nagels bijten is natuurlijk helemaal uit den boze en het is belangrijk om een acetonvrije nagellakremover te gebruiken die je nagels verzorgt in plaats van uitdroogt. Gebruik tijdens het afwassen en schoonmaken zoveel mogelijk handschoenen. Heb je dit allemaal toegepast, dan wordt de kans al een stuk kleiner op een ingescheurde nagel.

Ingescheurde nagel voorkomen met Herôme

Au!

Wie ergens achter blijft haken, heeft simpelweg gewoon pech. Heb je eenmaal een ingescheurde nagel, kijk dan goed hóe de nagel is gescheurd. Bloedt je nagelbed? Dan is het belangrijk het wondje goed te verzorgen. Onder je nagels kan veel vuil zitten, dus reinigen met jodium of alcohol behoort zeker tot de opties. Kijk daarna goed hoe diep je nagel is ingescheurd. Knip en vijl zonodig de hoekjes bij om te voorkomen dat je weer ergens achter blijft haken en je nagel nog verder inscheurt. Plak daarna je nagel af met een pleister tot het wondje dicht is.

Zo lijm je een ingescheurde nagel

In het geval dat je nagel maar een klein stukje is ingescheurd en niet bloedt, kun je hem ook lijmen, bijvoorbeeld met de SOS Nail Repair van Herome. Deze lijmt het scheurtje, of het nu aan de rand zit van de nagel of op de nagelplaat. Maak voor gebruik als eerste je nagel vrij van vuil. Dan reinig je de nagel met de Caring Nail Polish Remover, zónder aceton. Breng 1 druppel SOS Nail Repair aan op het scheurtje. Laat dit 90 seconden drogen en druk, als dat nodig is, de nagel bij elkaar. Gebruik dan de bijgeleverde Mini Shiner om lijmresten weg te vijlen. Breng er overheen eventueel een nagelverharder op aan om je nagel de stevigheid te geven om lichte scheurtjes en groeven te ondersteunen. De toegevoegde keratine zorgt ervoor dat de conditie van je nagels ondertussen verbetert. Het resultaat: je nagel scheurt niet verder en heeft weer kans om verder te groeien.

Ingescheurde nagel onderhoud

Je weet nu dat broze nagels eerder kans hebben op scheurtjes, daarom is het goed om je nagels te verzorgen tot ze sterk en stevig zijn. En zelfs dan is het aan te raden om ze minstens 2 keer per week te vijlen. Zo help je niet alleen je nagels in vorm te houden, maar daarmee minimaliseer je haakjes en scheurtjes, zelfs voordat je doorhebt dat ze er zijn.