Tips tegen gespleten nagels

Broze splijtende nagels zijn vervelend en brengen ongemak met zich mee. Je blijft bijvoorbeeld met je nagels aan kleding haken. Daarnaast ziet het er ook nog eens niet mooi uit. Hieronder vind je de belangrijkste oorzaken en oplossingen voor broze en gespleten nagels.

OORZAKEN GESPLETEN NAGELS

Knippen = splijten

Een nagel bestaat uit drie nagelplaten. Als je de nagels knipt komt er druk op deze drie lagen te staan waardoor deze los van elkaar raken en dus splijten.

Zagen Zagen Wiede Wiede Wagen

Het verkeerd vijlen van nagels veroorzaakt broze nagels.

Warm en dan weer koud

Temperatuurschommelingen en wisseling tussen vochtige en droge omgevingen zijn funest voor nagels. Dit geeft vooral in de winter problemen wanneer je voortdurend van binnen naar buiten gaat. Daarom is de nagel in de zomer sterker en groeit deze beter.

Hard harder hardst

Een nagelverharder raden wij af bij splijtende nagels. Een nagelverharder maakt nagels harder maar haalt daarbij ook vocht uit de nagels waardoor nagels eerder kunnen splijten.

Agressieve nagellakremover

Veel removers zijn agressief en verslechten de conditie van je nagels. Deze agressieve en vaak goedkope removers doen de rest van de verzorging van de nagels te niet. Doordat deze removers onder andere vocht uit je nagels onttrekken is bijvoorbeeld de kans op splijtende nagels vele malen groter.

 

OPLOSSINGEN GESPLETEN NAGELS:

Herôme Glass Nail File

Deze onslijtbare nagelvijl is fijn van structuur waardoor de drie nagelplaten waar een nagel uit bestaat goed op elkaar afgesloten worden. Het onjuist vijlen, zoals vijlen met een “zagende” beweging is met deze vijl onmogelijk. Het is belangrijk om minstens twee keer per week te vijlen zodat de drie nagelplaten weer goed afgesloten worden.

Herôme Exit Damaged Nails

De Exit Damaged Nails is hèt product dat extreem beschadigde nagels direct herstelt en is daarom uitermate geschikt om te gebruiken na het verwijderen van kunstnagels. Ook herstelt het product de nagels na bijvoorbeeld ziekte waarbij de nagels verzwakt zijn. De amandelolie is rijk aan mineralen en vitaminen en hierdoor worden de nagels gevoed en gerehydrateerd. Daarbij helpt het vitaminecomplex het splijten van nagels te voorkomen. De Exit Damaged Nails geeft de nagels weer kracht en verbetert de structuur van de nagels onmiddellijk.

Herôme Nourishing Nail Oil

Voor gezonde, veerkrachtige nagels gebruik je de Herôme Nourishing Nail Oil. Deze olie met amandel- en citroenolie herstelt de conditie van zeer droge, breekbare nagels en nagelriemen. De olie is tevens geschikt voor droge teennagels.

Herôme Caring Nail Polish Remover

Veel removers zijn agressief en verslechten de conditie van je nagels. Deze agressieve en vaak goedkope removers doen de rest van de verzorging van de nagels te niet. Doordat deze removers onder andere vocht uit je nagels onttrekken is bijvoorbeeld de kans op splijtende nagels vele malen groter. Met de Herôme Caring Nail Polish Remover creëer je snel diep gereinigde nagels op milde wijze! De Caring Nail Polish Remover van Herôme bevat geen aceton en bevat ingrediënten zoals Lanoline en D-Panthenol die de nagel juist direct voeden.

Geef een reactie