Gespleten nagels herstellen

Gespleten nagels herstellen

Gespleten nagels herstellen

Gespleten nagels zijn vervelend en brengen ongemak met zich mee. Je blijft bijvoorbeeld met je nagels aan kleding haken wat erg pijnlijk kan zijn. Het veroorzaakt wondjes en daarnaast ziet het er ook nog eens niet mooi uit. Wij hebben de belangrijkste oorzaken en oplossingen voor broze en gespleten nagels op een rijtje gezet.

Wat is de oorzaak van gespleten nagels?

Oorzaak 1: Je knipt je nagels 

Een nagel bestaat uit drie nagelplaten. Als je de nagel knipt komt er druk op deze drie lagen te staan waardoor deze los van elkaar raken en kunnen gaan splijten. Daarom raden wij altijd aan je nagels te vijlen. Het is wel belangrijk dat je je nagels goed vijlt, want verkeerd vijlen kan je nagels ook verzwakken. Om ervoor te zorgen dat je jouw nagels goed vijlt, raden wij je aan om onze uitleg video’s te bekijken om de juiste techniek onder de knie te krijgen! Onze ‘How To ‘video’s zijn te vinden op Youtube, maar staan ook op de productpagina’s in onze webshop. Pak je nagelvijl van Herome en leer om goed te vijlen!

Herôme glazen nagelvijl

Oorzaak 2: Temperatuur verschillen

Temperatuurschommelingen en de wisseling tussen vochtige en droge omgevingen zijn funest voor nagels. Dit geeft vooral in de winter problemen wanneer je voortdurend van binnen naar buiten gaat. Daarom is de nagel in de zomer sterker en groeit deze beter. In de winter kunnen je nagels daarom extra zorg gebruiken, zo voorkom je ook gespleten nagels. Kies onze Essentiële Set tegen Splijtende Nagels om weer mooie, sterke nagels te krijgen.

Oorzaak 3: Harde nagels

Je zal het niet geloven, maar harde nagels kunnen juist de oorzaak zijn van gespleten nagels. Een nagelverharder raden wij daarom af bij splijtende nagels. Een nagelverharder maakt nagels harder, maar haalt daarbij ook vocht uit de nagels waardoor nagels eerder kunnen splijten. Heb je broze nagels of slappe nagels, gebruik dan een nagelverharder. Heb je last van splijtende nagels, gebruik dan juist extra hydraterende en verzorgende middelen.

Oorzaak 4: Gebruik van agressieve nagellakremover

Veel nagellak removers zijn agressief en verslechten de conditie van je nagels. Deze agressieve en vaak goedkope removers zijn vaak gemaakt op basis van aceton waardoor ze funest zijn voor je nagels. Doordat deze removers onder andere vocht uit je nagels trekken, is de kans op splijtende nagels vele malen groter. Herome staat voor mooie en gezonde nagels en heeft daarom nagellak remover zonder aceton. Onze nagellak removers drogen de nagels niet uit!

Wat te doen bij gespleten nagels?

Nu weet je hoe het kan dat jouw nagels splijten, maar hoe kan je je nagels het beste verzorgen om splijten te voorkomen? Wij hebben verschillende Herome producten op een rijtje gezet die de perfecte verzorging bieden om jouw gespleten nagels te verzorgen en om het splijten van de nagels te voorkomen! 

 • Herome Glazen Nagel Vijl
  Deze onslijtbare glazen nagelvijl is fijn van structuur waardoor de drie nagelplaten waar een nagel uit bestaat goed op elkaar afgesloten worden. Het onjuist vijlen, zoals vijlen met een “zagende” beweging is met deze vijl onmogelijk. Het is belangrijk om minstens twee keer per week te vijlen zodat de drie nagelplaten weer goed afgesloten worden. Bijkomend voordeel is dat deze nagelvijl onslijtbaar is en dus heel veel langer meegaat dan een kartonnen vijltje! Duurzamer, beter en mooier dus!
 • Herome Beschadigde Nagel Olie
  De Beschadigde Nagel Olie is hèt product dat extreem beschadigde nagels direct herstelt en is daarom uitermate geschikt om te gebruiken na het verwijderen van kunstnagels.  Ook herstelt het product de nagels na het gebruik van bepaalde medicatie die de nagels kan verzwakken. De amandelolie is rijk aan mineralen en vitaminen en hierdoor worden de nagels gevoed en gehydrateerd. Daarbij helpt het vitaminecomplex het splijten van nagels te voorkomen. De Beschadigde Nagel Olie geeft de nagels weer kracht en verbetert de nagelstructuur onmiddellijk.
 • Herome Nourishing Nail Oil
  Voor gezonde, veerkrachtige nagels gebruik je de Herome Voedende Nagel Olie.  Deze olie met amandel- en citroenolie herstelt de conditie van zeer droge, breekbare nagels en nagelriemen. De olie is natuurlijk ook geschikt voor droge teennagels!
 • Herome Verzorgende Nagellak Remover
  Veel nagellak removers zijn agressief en verslechten de conditie van je nagels. Deze agressieve en vaak goedkope removers trekken onder andere vocht uit je nagels waardoor de kans op splijtende nagels vele malen groter is. Met de Herome Verzorgende Nagellak Remover  creëer je snel diep gereinigde nagels op een milde wijze! Deze verzorgende remover van Herôme bevat geen aceton en bevat ingrediënten zoals Lanoline en D-Panthenol die de nagel juist direct voeden.

Nourishing Nail Oil van Herôme als voedende nagelolie

Meer tips en advies 

Wil jij informatie over hoe jij je nagels het beste kan verzorgen?  Neem een kijkje op ons Youtube Kanaal, Instagram en Facebook voor meer tips en advies om jouw nagels de beste verzorging te geven!