Eenvoudig je nagels schoonmaken met de tips van Herome

Eenvoudig je nagels schoonmaken met de tips van Herome

Eenvoudig je nagels schoonmaken met de tips van Herome

Van tuinieren tot koken…we doen eigenlijk alles met onze handen. En dus ook met onze nagels. Hierdoor worden je nagels een broedplaats voor bacteriën. Dat is geen fris idee. Wij geven je handige tips om snel en eenvoudig je nagels schoon te maken en bovenal schoon te houden. 

Tip 1. Borstel de viezigheid weg

Last van vuil onder je nagels? Met een nagelborsteltje verdwijnt dit binnen een handomdraai. Houd je handen onder lauwwarm water. Maak ook vóór gebruik het borsteltje nat om de haartjes wat zachter te maken. Houd je nagels onder de kraan terwijl je het borsteltje zachtjes heen en weer beweegt. Doe dit rustig en secuur. Als je te hard gaat poetsen kan de nagel beschadigen en duw je het vuil nog verder onder de nagel. Als je de nagels hebt schoongemaakt check je het eindresultaat. Nog niet tevreden? Haal het laatste beetje vuil weg met een nagelriem duwer

Reinig na gebruik het borsteltje en de nagelriemduwer ook wel bokkenpootje genoemd. Doe dit zorgvuldig met water en zeep. Desinfecteren is ook belangrijk, gebruik daarvoor bijvoorbeeld de desinfect spray van Herôme om de resterende bacteriën te doden.

Tip 2. Reinig je nagels 

Heb je na het schoonmaken van de nagels nog last van een doffe gloed? Dit zijn vaak overgebleven restanten van make-up en crèmes die zich hebben opgehoopt. Was daarom altijd na je verzorgingsroutine je handen. Komt deze tip te laat? No stress! Om je nagels extra te reinigen is de geconcentreerde nagel olie  van Herome de perfecte oplossing. Vul een teiltje met lauwwarm water. Gebruik hiervoor nooit te warm water, dit droogt de handen en nagels namelijk sterk uit. Voeg vervolgens 1 drupje van de olie toe aan het teiltje met water. Laat de handen 5-10 minuten rusten. Wrijf hierna over de nagels en onder de nagelraden om de laatste vuilrestjes te verwijderen. Dep als laatste je handen en nagels voorzichtig droog met een handdoek. 

Deze fijne olie voedt en hydrateert je nagels ook intensief. Deze verzorging is van essentieel belang voor mooie en sterke nagels! Lees alles over het verzorgen van je nagels hier.  

Vieze nagels reinigen met Herôme

Tip 3. Draag handschoenen  

Draag handschoenen tijdens het tuinieren om je handen te beschermen tegen vuil, aarde en alle bijhorende bacteriën. Zo voorkom je eenvoudig vieze nagels. Sowieso is ‘handschoenen dragen’ een veilige tip! Ook tijdens het schoonmaken bijvoorbeeld. Je zorgt ervoor dat chemicaliën de vochtbalans van je huid niet aantasten. Een droge huid is namelijk een makkelijk doelwit voor virussen en bacteriën. Lees hier meer over hoe jij je droge handen het beste kunt verzorgen. 

Tip 4. Houd je nagels kort en schoon

Houd je nagels kort. Hierdoor krijgt vuil geen kans om onder je nagels te kruipen. And again: vijl de nagels. Knip ze nooit! Zo beschadig je de nagel waardoor ze sneller breken. En dat is natuurlijk zonde. Na het schoonmaken van de nagels en handen is een desinfecterende handgel geen overbodige luxe. De Herome desinfecterende handgel  is biocide gecertificeerd. De gel doodt bewezen bacteriën en virussen op handen en/of oppervlaktes. Altijd handig om in je tas te hebben! Of op je bureau tijdens de (thuis)werkdagen.

schone handen met de Herôme Direct Desinfect

Tip 5. Was je handen na het opmaken 

Was je handen na het aanbrengen van make-up en crèmes zodat je de nagels mooi houdt. Door met je vingers make-up aan te brengen, komen de bacteriën van je gezicht en nagels samen. Of wat dacht je van je potje met dagcrème? De bacteriën onder je vingers komen constant in aanraking met de crème. En ook deze bacteriën komen weer terecht op je gezicht. Infecties en besmettingen liggen op de loer. Zorg daarom altijd dat je je handen en nagels goed schoonmaakt na het aanbrengen van make-up, crèmes en andere cosmetica. 

Tips en advies

Houd jij je nagels schoon maar zie je alsnog een gele gloed? Dit kun je makkelijk camoufleren door je nagels te vijlen met de super shine nagelvijl van Herome in combinatie met een nagel whitener. Zo heb je in no time weer stralende nagels! Voor meer nagel- en handverzoring tips en advies kun je ons vinden op Youtube, Instagram en Facebook