Vijf redenen waarom nagelriemverzorging juist nú zo belangrijk is

Vijf redenen waarom nagelriemverzorging juist nú zo belangrijk is

Vijf redenen waarom nagelriemverzorging juist nú zo belangrijk is

Zijn je nagelriemen in topconditie, dat betekent dat tegelijkertijd veel goeds voor de rest van je nagel. Is het heel warm, of juist heel koud buiten, dan kan dat voor droge nagelriemen zorgen met scheurtjes en ontstekingen als gevolg. Laat september nou net een tussenmaand zijn. De ideale tijd om je nagelriemen een boost te geven. Waarom nou juist nú? Dat lees je hier:

1. Zomer eruit, herfst erin

Het is september en dat betekent dat we de zomer binnenkort weer even vaarwel moeten zeggen. Maanden vol zon, strand, zout water en leuks kunnen voor de nodige droogte hebben gezorgd. Je nagelriemen hebben extra liefde nodig. En juist nu, want de herfst doet daar weer een schepje bovenop. Steptember is een recover maand voor je nagels. Zorg er in ieder geval voor dat je nagelriemen zacht en gezond zijn, bijvoorbeeld door dagelijks een Cuticle Peeling Gel of Cuticle Cream te gebruiken.

2. Bye bye bacteriën

Nog even over die recover maand. Want doordat we veel buiten zijn geweest, kunnen er bacteriën, bijvoorbeeld door vuil, bij je nagels zijn gekomen. Het is daarom belangrijk dat je je nagelriemen ongeveer één keer per week even terugduwt. Dat kan door een Cuticle Softener Pen of Cuticle Pusher te gebruiken. Doe je dat, zorg er dan wel voor dat je nagels eerst goed schoon zijn. Je kunt ze bijvoorbeeld even afdoen met een acetonvrije nagellakremover.

3. Langere nachten

Het wordt weer wat eerder donker buiten. En laat de meeste nagelriemverzorging nou net ‘s nachts goed zijn werk doen. Zo tippen we de Cuticle Night Repair ‘Wonderpen’ voor op je nachtkastje. Het serum met jojoba- en amandelolie en sheabutter herstelt droge, ontstoken en pijnlijke nagelriemen terwijl je slaapt. Verzorgde, soepele en gezonde nagelriemen als resultaat.

4. Hete lucht

Zullen we ‘m aanzetten, of niet? September kán soms al redelijk fris zijn. Zet je de verwarming voor het eerst weer aan, dan moeten ook je nagels daar aan wennen. Hete lucht is droge lucht. En droogte, zoals verteld, kan zorgen voor de nodige scheurtjes in je nagelriemen. Nog een reden om ze één of twee keer per dag te hydrateren met een nagelriem olie of creme.

5. Tevens…

Teennagels. We hebben ze niet genoemd in de tips hierboven, maar wat geldt voor je handen, geldt ook voor je voeten. Die hebben we tijdens de afgelopen zomermaanden nét zo te verduren gehad. Kwestie van herhalen?

Aan nagelriemverzorging nooit genoeg. Vind je het leuk om hier nog wat meer over te lezen? Dan tippen we je ook eens naar deze blog, over dé nagelriemverzorging tip van Herome, te kijken.