4 tips voor handendesinfectie tegen virussen
4 tips voor handendesinfectie tegen virussen

4 tips voor handendesinfectie tegen virussen

Hoe bescherm je jezelf tegen ziekteverwekkende organismen? Het is een topic die sinds de Corona uitbraak in maart 2020 heel de wereld bezighoudt. De angst voor een Covid-19 besmetting veroorzaakte een ware run op mondkapjes en handdesinfectiegel. Zeker dit laatste is goed te begrijpen. De meeste virussen worden namelijk verspreid via de handen. De juiste handdesinfectie voor het effectief doden van de bacteriën helpt! 

Hoe kunnen ziekteverwekkers via de handen verspreid worden?

De meeste ziekteverwekkers worden via de handen verspreid. Op 1 vierkante centimeter huid kunnen wel 1 miljoen bacteriën leven. Je wisselt ze uit en loopt ze op door direct contact met anderen… en wat dacht je van indirect contact met anderen door het aanraken van geld, deurknoppen of trapleuningen bijvoorbeeld. Als je daarna je gezicht, ogen, neus of mond aanraakt, heb je een bacterie snel te pakken. Je handen wassen met water en zeep helpt, maar hiermee dood je de bacteriën niet volledig. 

Desinfecterende handgel tegen bacteriën 

Als je jezelf wil beschermen tegen ziekteverwekkers, zal je een goede routine voor handhygiëne moeten toepassen. Dit start met het wassen van de handen met zeep en eindigt bij het desinfecteren van de handen met een desinfectiespray of desinfectiegel. Op die manier heb je meer kans om schadelijke bacteriën te doden en wordt de kans op ziek worden kleiner. 

De Desinfecterende handgel van Herome is het perfecte desinfecterende handverzorgingsproduct tegen ziekteverwekkers. Het is namelijk een biocide, wat betekent dat het bewezen werkzaam is tegen bacteriën. Het is zelfs getest op het H1N1-virus beter bekent als: de vogelgriep. Met de hoge dosis alcohol beschermt het beter dan vergelijkbare producten. Op jouw handen geen bacteriepolonaise!

 anti-virus handdesinfectiegel Herome

4 tips voor handdesinfectie tegen ziekteverwekkers

Tip 1: Was je handen vaker en desinfecteer ze vooral regelmatig. Helemaal als je in een omgeving bent met anderen of op dichtbevolkte en openbare plekken bent (geweest). Reinig sowieso ook áltijd je handen na gebruik van het openbaar vervoer.

Tip 2: De meest gebruikte oppervlakten in huis of op kantoor zijn het meest besmettelijk. Desinfecteer daarom het knopje van het koffiezetapparaat, de doorspoelknop van de wc, de trapleuning, je toetsenbord en bovenal:  je eigen mobiele telefoon. Je kunt hiervoor de Desinfecterende Spray van Herome gebruiken.

Tip 3: Zorg ervoor dat je altijd een desinfecterende spray of desinfecterende handgel in je tas hebt. Stop de Desinfecteerende handgel daarom in je tas of leg een flesje in je auto voor onderweg. Door een flesje naast je kraan thuis te zetten heb je altijd een handige reminder voor die laatste stap! De Telegraaf schrijft ook dat dit een verstandige keus is. Zo kan je ook voor, tijdens en na je bezoek bij vriend/vriendin je handen eenvoudig reinigen.

Tips 4: Als er geen water in de buurt is, vindt de Nederlandse Cosmetica Vereniging een desinfecterende handgel een perfect alternatief voor handen wassen.

Desinfecterende handgel voor onderweg 

De desinfecterende handgel van Herome is ook verkrijgbaar in een handig klein meeneemflesje van 75ml dat gemakkelijk in je handtas of broekzak past. Zo ben je altijd en overal beschermd tegen ziekteverwekkers. Ook fijn: door de speciale formule droogt het je handen niet uit; het hydrateert zelfs. Bovendien is het in een paar seconden droog. Voor thuis of op kantoor is er de grote fles handdesinfectiegel van 500ml. Zo kom jij gezond de komende tijd door! 

Handen desinfecteren met Herôme

Tips en advies

Meer weten over handhygiëne? Wij hebben hier de belangrijkste vragen over handhygiëne beantwoord.  Vergeet ook niet een kijkje te nemen op onze Youtube Kanaal, Instagram en Facebook voor meer tips en advies om jouw handen de beste verzorging te geven.