Zo bescherm je jezelf tegen virussen

De angst voor besmetting veroorzaakt een ware run op mondkapjes bij bouwmarkten en webshops. Gelukkig zijn er manieren om ziek zijn te voorkomen. Vergeet mondkapjes: jezelf echt goed beschermen begint bij je handen.

Miljoen bacteriën

De meeste ziekteverwekkers worden via de handen verspreid. Op 1 vierkante centimeter huid kunnen wel een miljoen bacteriën leven, virussen komen daar nog eens bij. Je wisselt ze uit en loopt ze op door het contact met anderen. Of door het aanraken van geld, deurknoppen of leuningen. Vergeet ook zeker roltrappen op een luchthaven niet! Als je dan zonder nadenken je mond aanraakt, stapt een virus zo je systeem binnen. Je handen wassen met water en zeep helpt, maar steriel zijn ze dan niet.

Direct Desinfect

Wie het écht goed wil doen, wast eerst de handen met water en zeep en gebruikt daarna een desinfecterende handgel. Op die manier heb je meer kans om schadelijke bacteriën te elimineren en daarmee te voorkomen dat je ten prooi valt aan een virus. De Direct Desinfect Double Active van Herôme is zo’n desinfecterende gel. Meer nog dan dat: het is een biocide, wat betekent dat het bewezen werkzaam is tegen virussen en bacteriën. Het is zelfs getest op het H1N1-virus ofwel: de vogelgriep. Met de hoge dosis alcohol beschermt het beter dan vergelijkbare producten. Op jouw handen geen bacteriepolonaise!

Voorkom besmetting

  • Was je handen vaker en desinfecteer ze vooral ook regelmatig. Helemaal als je in een omgeving bent met anderen. Vooral als je op dichtbevolkte en openbare plekken bent (geweest). Reinig sowieso áltijd je handen na gebruik van het openbaar vervoer.
  • De meest gebruikte oppervlakten in huis of op kantoor zijn het meest besmettelijk. Desinfecteer daarom het knopje van het koffiezetapparaat, de doorspoelknop van de wc, de trapleuning, zelfs je eigen mobiele telefoon. Je kunt hiervoor de Direct Desinfect Spray van Herôme gebruiken.
  • Stop de Direct Desinfect Double Active ook in je tas of leg een flacon in de auto voor onderweg. Zet ook een flacon naast de kraan.
  • Als er geen water in de buurt is, vindt de Nederlandse Cosmetica Vereniging een desinfecterende handgel een perfect alternatief voor handen wassen.

Neem ‘m mee

Direct Desinfect Double Active van Herôme is ook verkrijgbaar in een handig klein meeneemflesje van 75ml dat gemakkelijk in je handtas of broekzak past. Zo ben je altijd en overal beschermd. Ook fijn: door de speciale formule droogt het handen niet uit, het hydrateert zelfs. Bovendien is het in een paar seconden droog. Handig voor in de tas of auto. Voor thuis of op kantoor is er de grote flacon van 200ml. Zo kom jij gezond de winter door, want ook de griep krijgt op jouw extra schone handen geen kans.

Geef een reactie