Zó bereid je je ‘t best voor op de decembermaand

Zó bereid je je ‘t best voor op de decembermaand

Zó bereid je je ‘t best voor op de decembermaand

Je wil de allermooiste nagels, een perfecte glow, cadeautjes inpakken (en uitpakken), de kou trotseren en een waanzinnige make-up look. Eerlijk is eerlijk, de decembermaand vraagt nog wel eens wat van ons. Gelukkig hebben we nog een aantal weken om ons zo goed mogelijk voor te bereiden. Hoe dan? Wij zetten de drie gouden tips voor je op een rij.

Natural nail preppings 

Zijn jouw nagels voorzien van een lakje? Breng dan even geen nieuwe kleur aan, wanneer je deze er af haalt. Want bereid je je nagels in november goed voor op de drukke en veeleisende decembermaand, dan weet je zeker dat je dan safe zit. Oftewel: doordat je nagels dan in topconditie zijn, blijft je nagellak er het langst en mooist opzitten. Hier kun je trouwens het best een nagellak remover zonder aceton voor gebruiken, die droogt je nagels namelijk niet uit.

Up next: Werp een kritische blik op je nagels. In wat voor conditie verkeren ze? Of ze nu wat extra liefde nodig hebben of niet, een nagel-verwenmomentje is nooit weg. We tippen hiervoor de Nail Essential Sets. Die zijn er in drie soorten – voor ieder nagelprobleem één. Zo kies je uit een pakket met mini’s voor droge of zwakke nagels, maar is er ook een selectie voor wanneer je bijvoorbeeld een lange tijd kunstnagels hebt gedragen.

Vervolgens kun je aan de slag. Wil je zeker weten dat je ‘t niet vergeet, zet de producten dan op je nachtkastje en breng ze aan voor je gaat slapen. Twee vliegen in één klap, want dan kunnen de producten ook nog eens beter intrekken. Vijl je nagel eerst in de juiste vorm, ga verder met een verzorgende, hydraterende nagelolie, en sluit af met een crème of olie voor je nagelriemen. Even laten intrekken – en om de dag herhalen.

Hydrateren, desinfecteren 

Goed verzorgde nagels zijn het halve werk. Ook je handen vragen om extra aandacht in november. En omdat er, helaas maar waar, in de koudere maanden ziekte wekkende bacteriën om de hoek komen kijken, raden we aan regelmatig te desinfecteren. Zet bijvoorbeeld een flesje Direct Desinfect op je bureau of tafel en doe een extra exemplaar in je handtas. Dan weet je zeker dat je goed zit.

Dan mag je zo vaak je wilt hydrateren. Neem een handcrème die bij je past. De één gaat het liefst voor lekker vet, de ander voor iets wat snel intrekt. Ben je eigenlijk al te laat, en zie je hier en daar wat kloven? Cream for Chapped Skin to the rescue. Wil je zeker weten dat je een goede keuze maakt? Dan is deze blog leuk om te lezen.

Holiday season beauty looks

Last but definitely not least. Make-up. Hoe december proof is jouw collectie? Check: highlighter, blush, rode lipstick, wenkbrauwgel en/of wenkbrauwpotlood, volumineuze mascara. Dit rijtje moet zéker weten aanwezig zijn. Ontbreekt er iets? Dan kun je hier vast rondkijken.

Scoor je het op tijd in huis, dan heb je nog even de tijd om te oefenen. Want die wenkbrauwen á la Cara Delevinge krijg je niet zomaar. Ga voor een bold potlood, en oefen eerst met bijvoorbeeld een wenkbrauw stencil. Is de kleur en vorm goed? Ga dan verder met een highlighter, precies onder je arcadeboog en in je ooghoeken. Dat zorgt voor een heldere oogopslag, mét feestelijke glow.