Wat te doen tegen kloven in je handen?

Wat te doen tegen kloven in je handen?

Wat te doen tegen kloven in je handen?

Je huid is rood, schraal en op sommige plekken heb je barstjes en scheurtjes te pakken. Je hebt zeer waarschijnlijk kloven in je handen. En dat kan heel erg pijnlijk zijn. Dit kun je tegen kloven doen.

Wat zijn kloven in je handen?

Kloven in je handen zijn barstjes en scheurtjes die ontstaan als je huid zeer droog is. Meestal gebeurt dit in de winter als het buiten koud is en binnen de verwarming hoog staat. Het gebeurt vaak op plekken in je lichaam waar je weinig tot geen talgkliertjes hebt die het vocht- en vetgehalte in je huid kunnen reguleren, zoals je vingers, handen of je voeten. Je herkent kloven op je handen door een trekkende en schilferige huid, met daarin horizontale of verticale sneetjes of wondjes. Je huid er omheen kan rood en gezwollen zijn. Het kan jeuken of heel pijnlijk aanvoelen. Eén verkeerde beweging kan er al voor zorgen dat je huid (weer) open springt.

Hoe ontstaan kloven in je handen?

Je huid is als het ware een pantser voor invloeden van buitenaf. Het houdt door middel van laagjes talg en vet schadelijk vuil, schimmels en bacteriën buiten de deur die proberen je systeem binnen te dringen. Tegelijkertijd houdt het voedende mineralen, eiwitten en vocht binnenshuis. Zodra de laagjes talg en vet van je huid oplossen, wordt de vochthuishouding in je handen niet meer goed gereguleerd. Vocht kan makkelijk vervliegen en zo ontstaat er een droge huid, die schraal voelt, schilferig wordt met barstjes in handen en vingers. Deze barstjes in je droge handen noem je ook wel kloven en die kunnen zeer pijnlijk zijn.

Hoe kun je kloven in je handen en vingers behandelen?

Een droge huid heeft voornamelijk baat bij hydratatie en vochtregulatie. En dat betekent: smeren! Je huid herstelt zich het snelst in je slaap. Breng daarom een hydraterende herstelkuur aan voordat je gaat slapen. Cure For Chapped Skin maakt schrale plekken zacht en zorgt ervoor dat kloven en wondjes in je handen snel genezen. Ingrediënten als avocado-olie, aloë vera, collageen, panthenol en hydroprotect werken kalmerend, herstellend, huidbeschermend en huidvernieuwend. De volgende ochtend is je huid zacht en soepel. Breng ook twee keer per dag Cream For Chapped Skin aan op de rug van je handen en masseer de crème goed in. Een goede vochtinbrengende en vochtregulerende handcrème helpt tegen kloven. Deze handcrème met onder andere sheabutter, aloë vera, vitamine E en B5, lanoline, bisabolol en allantoïne stimuleert wondheling en verhoogde de weerstand van je huid.

Kloven in je handen voorkomen met de handcreme van Herôme

Kloven in je handen en vingers voorkomen

De natuurlijke beschermlaag van je huid is heel gevoelig voor allerlei invloeden van buitenaf. Bescherm je handen daarom goed met de volgende maatregelen om kloven in je handen en vingers te voorkomen:

  • Was je handen zo min mogelijk met heet water. Door hitte droogt je huid uit. Beter is het om je handen te wassen met lauwwarm water en een ph-neutrale zeep.
  • Gebruik na het handen wassen altijd een verzorgende handcrème om de huid zacht, soepel en gehydrateerd te houden.
  • Schoonmaakmiddelen en afwasmiddel kunnen je huid ook uitdrogen. Gebruik daarom zoveel mogelijk handschoenen bij het schoonmaken.
  • Zet de verwarming in huis niet op de hoogste stand en blijf uit de buurt van de open haard. Droge lucht droogt je huid snel uit, gebruik daarom een luchtbevochtiger in huis als de ruimtes erg droog worden.
  • Drink veel water om je interne vochthuishouding op peil te houden.
  • De verouderde huid verliest snel de mogelijkheid om vocht vast te houden. Gebruik daarom een handcrème tegen huidveroudering. Hand Cream Extra Anti Aging activeert celvernieuwing en beschermt tegen huidveroudering door de SPF-15. Het houdt je huid soepel en zacht.
  • Smeer je handen meerdere malen per dag in met een verzorgende en hydraterende handcrème. Acht keer per dag insmeren is niet vreemd.

Speciaal voor de rijpere huid heeft Herôme een fijne handcreme