Waarom kan je het beste ook een desinfecterende handgel gebruiken?

Waarom kan je het beste ook een desinfecterende handgel gebruiken?

Waarom kan je het beste ook een desinfecterende handgel gebruiken?

Het RIVM geeft aan dat een handgel geen overbodige luxe is. Maar waarom moet je een desinfecterende handgel gebruiken? En hoe herken je een goede handgel? Veel vragen…en wij helpen je om deze te beantwoorden!

Waarom een desinfecterende handgel gebruiken?

Onze huid is bedekt met een natuurlijke beschermlaag van bacteriën, virussen en schimmels. Ook wel bekend als de natuurlijke bacterieflora. Deze beschermlaag vind je overal terug; huid, tong en je darmen. Naast deze goede bacteriën zijn er ook een hoop bacteriën en virussen die slecht zijn voor onze gezondheid. Soms zelf dodelijk. Ze komen binnen via de neus en mond. Hierdoor vinden ze hun weg naar de longen en de bloedbaan. Geen goed nieuws dus! Onbewust spelen we zelf een hele grote rol in dit besmettingsproces. De bacteriën en virussen bevinden zich op de handen. En bedenk maar eens hoevaak je aan je gezicht zit…besmettingsgevaar ligt dus op de loer.

Om deze besmetting te voorkomen is naast handen wassen, een desinfecterende gel onmisbaar. In de afgelopen maanden is er ook weerstand ontstaan over handgels. Wij geven je meer duidelijkheid! Een desinfecterende handgel gebruiken tast inderdaad je natuurlijke bacterieflora aan, maar het tast niet de beschermende laag aan. Hierdoor blijven die goede bacteriën op je handen zitten. En worden schadelijke bacteriën gedood. Hierdoor hebben de goede bacteriën meer ruimte om aan de oppervlakte te komen. Dus, een handgel doodt de schadelijke organismen en laat de goede op je handen achter. Een win-win situatie voor je gezondheid.

Hoe herken je een goede handgel?

Tijdens de Corona uitbraak is de markt bedolven onder handgels. Vele aanbieders betraden de markt. Hierdoor begrijpen wij dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Met deze twee handige tips herken jij direct een kwalitatieve, goede handgel:

Tip 1: Controleer of er een N-nummer op de handgel staat

De desinfecterende handgels die bewezen bacteriën en virussen doden zijn voorzien van een N-nummer. Dit betekent dat de gels door een onafhankelijk Europees collega zijn getest en voldoen aan de regelgeving van de biocidewet. Dit biocide certificaat wordt weergegeven met een N-nummer. Op de Herome Direct Desinfect vind je dit nummer op de achterkant van het etiket.

Tip 2: Bekijk het alcoholpercentage

Het alcoholpercentage moet minimaal 75% zijn om goed te werken. Het alcoholpercentage van de Direct Desinfect is 80%. Bekijk alle informatie nog rustig na in onze video.

Wanneer kan je het beste een desinfecterende handgel gebruiken?

  1. Tijdens (wereld)reizen naar plekken waar de hygiëne minder is
  2. Op luchthavens, treinstations en bushaltes; hier komen veel mensen en dus ook veel bacteriën en virussen samen.
  3. Na toiletgebruik om je handen goed te reinigen
  4. Als je thuis, onderweg of op kantoor geen water en zeep tot je beschikking hebt. Dan is een desinfecterende handgel een goed alternatief.
  5. Tijdens een pandemie om jezelf en anderen te beschermen. Wij adviseren om dan altijd een handgel in je tas, bureau en in de keuken te plaatsen. Het is op openbare plekken namelijk onvermijdelijk om een handgel te gebruiken bij binnenkomst. Deze gels voldoen niet altijd aan al de eerdergenoemde eisen. Zonde! Met de Direct Desinfect in je handtas ben je altijd & overal beschermd.

Nog één extra tip van ons en De Telegraaf; neem ook een desinfecterende spray mee in je handtas. Zo kan je voorwerpen zoals je telefoon, deurklinken en andere voorwerpen reinigen. Dan ga jij altijd veilig op stap.

Dus, was je handen stuk en gebruik daarna ook een desinfecterende handgel/spray. Zo weet jij zeker dat bacteriën geen kans maken bij jou!

De juiste desinfecterende handgel gebruiken met Herôme

Vergeet je handcrème niet

En nog als laatste; vergeet je handen niet in te smeren! Door het vele handen wassen droogt de huid uit. Hierdoor kan de huid uiteindelijk breken…er ontstaan kloven. De huid wordt kwetsbaar voor schadelijke indringers. En dat wil je niet! Hydrateer je huid daarom met een vette crème. Bekijk ons volledige assortiment op herome.com