Voorkom droge handen in de winter

Zeg je najaar, dan zeg je droge handen, kloofjes, velletjes en gescheurde nagelriemen. Of toch niet? Met de juiste tools en onze verzorgingstips voorkom je deze herfst en winter een schuurpapier-droge huid!

Voorkomen is beter dan genezen

Zodra de temperaturen buiten omlaag gaan, stijgt onze behoefte aan warmte. Niets lekkerder dan binnen bij de warme kachel zitten of een heet bad te nemen. Maar die warmte onttrekt vocht aan je huid. Dat is de reden waarom je handen in de herfst en winter zo droog en ruw aanvoelen. Om dat te voorkomen, is het slim om onderweg altijd een tube crème mee te nemen om je handen op elk moment goed te kunnen hydrateren. Hand Cream Daily Protection wordt direct opgenomen en beschermt je natuurlijke huidflora. De 24Hour Protective Hand Cream beschermt je huid tegen invloeden van buitenaf en maakt je handen fluweelzacht.

Kloofjes herstellen

Normaal gesproken wordt vocht in je huid gereguleerd door een beschermende laag talg en vet tussen de hoorncellen van je handen. Als de beschermlaag is aangetast, kan er teveel vocht verdampen. Met een beetje pech heb je zo kloven te pakken. En da’s geen pretje, want deze kunnen behoorlijk pijnlijk zijn. Cream for Chapped Skin is een voedende handcrème, met onder andere sheaboter, aloë vera, vitamine E en B5, lanoline, bisabolol en allantoïne. Deze ingrediënten kalmeren de huid, herstellen wondjes, verhogen de weerstand van je handen en voorkomen nieuwe kloven. Breng het twee keer per dag aan, vooral voor het naar bed gaan, voor optimaal resultaat!

Geen droge ellebogen

Onze producten tegen kloofjes doen het niet alleen goed op je handen, ze zijn ook perfect voor droge ellebogen en knieën. Deze delen van je lichaam bevatten van nature al minder vocht en vet, waardoor ze sneller droog aanvoelen. Geef ze extra aandacht met Cure for Chapped Skin, een volle crème op basis van avocado-olie, panthenol en herstellende aloë vera.

Weg met gescheurde nagelriemen

Door vochttekort in het najaar loop je ook het risico dat je nagelriemen sneller scheuren. Om dit te voorkomen smeer je preventief met de Wonderpen; een nagelriemserum dat beschadigde nagelriemen voorkomt én herstelt. Het ingrediënt bisabolol zorgt ervoor dat wondjes sneller genezen en het gaat ontstekingen tegen. Binnen een week zie je al resultaat!

Hoe verzorg jij een droge huid?

Geef een reactie