Zó bescherm jij je handen tegen de zon

Zó bescherm jij je handen tegen de zon

Zó bescherm jij je handen tegen de zon

Je gebruikt je handen de hele dag door en stelt ze bloot aan water, zeep, schoonmaakmiddelen en… de zon. Vooral die laatste is een grote boosdoener. Hoe vaker en langer je handen UV-straling vangen, hoe sneller de huid veroudert en hoe ouder je handen lijken. Ook problemen als droge handen en jeukerige handen kan veroorzaakt worden door teveel zon op je huid. Wat je te doen staat? Je handen beschermen tegen de zon, ieder seizoen!

UV-A-straling: verantwoordelijk voor vroegtijdige huidveroudering

De straling afkomstig van de zon noemen we UV-straling. Deze straling bestaat uit twee soorten: UV-A-straling en UV-B-straling. UV-A is verantwoordelijk voor (vroegtijdige) huidveroudering, UV-B kan leiden tot verbranding. Hoewel je huid niet direct veroudert wanneer je (onbeschermd) in de zon zit, is het wél noodzakelijk je huid (en dus ook je handen) te beschermen tegen UV-A-stralen. Hiermee verklein je allereerst het risico op huidkanker en rem je de huidveroudering: fijne lijntjes, rimpels, pigmentvlekken en huidverslapping. Dit geldt niet alleen voor je gezicht, maar ook voor je handen en de rest van je lichaam. Smeren dus!

UV-B-straling: leidt tot verbranding

De UV-B-stralen in UV-straling kunnen leiden tot verbranding. Dit gebeurt onvermijdelijk wanneer je je niet insmeert met zonnebrandcrème, maar kan zelfs voorkomen wanneer je wél goed beschermd in de zon zit. Een goed zonnebrandproduct beschermt altijd tegen beide stralingen en zorgt er dus voor dat je handen niet zullen verbranden en de huid van je handen zo lang mogelijk gezond, jong en soepel blijft.

Zonbescherming voor je handen: het hele jaar door

Of het nu zomer of winter is: je handen worden elke dag blootgesteld aan daglicht. Ook wanneer de zon niet schijnt bereiken UV-stralen je huid – hoe minimaal ook. Je huid 365 dagen per jaar beschermen met een SPF (Sun Protection Factor) is absoluut geen overbodige luxe. Sterker nog: huidartsen en schoonheidsspecialisten adviseren de huid dagelijks te beschermen met een zonnefactor. Voor je gezicht zit je goed met minimaal SPF 25, voor je handen raden wij SPF 15 of SPF 8 aan. Dagelijks je handen insmeren met een verzorgingsproduct waaraan SPF is toegevoegd, houdt je handen dus langer mooi en jong. Ook is de kans op verbranden stukken kleiner wanneer je je handen beschermt tegen UV-stralen.

Zonbescherming van de handen met Herôme

24-uurs bescherming met de Beschermende Handcrème van Herôme

Je handen zacht en soepel houden en ze tegelijkertijd beschermen tegen de zon kan met de 24-uurs Beschermende Hand Crème van Herôme. Deze voedende handcrème herstelt een droge huid, hydrateert als geen ander en verbetert de huidconditie al binnen twee weken. Door het ultrafijne filmlaagje dat op de huid achterblijft, worden je handen beschermd tegen invloeden van buitenaf. De hoge beschermingsfactor SPF 15 zorgt ervoor dat zonnestralen je huid niet kunnen beschadigen. Een must-have voor in iedere handtas!

Dagelijkse zonbescherming van de handen

Je handen dag in dag uit beschermen tegen UV-A- én UV-B-stralen? Dan stop je de hand crème voor dagelijkse bescherming  in jouw tas. Deze intensief hydraterende crème houdt je handen soepel en zacht terwijl ze worden beschermd tegen zowel verbranden als vroegtijdige huidveroudering. De handcrème is niet vet, ruikt lekker bloemig en kan op ieder moment van de dag gebruikt worden, zo vaak je wilt. Goed om te weten: deze handcrème van Herôme is verkrijgbaar in een kleine tube van 30 ml, een medium tube van 75 ml en een grote verpakking van 200 ml. Handig om in je tas te stoppen, op je bureau te hebben staan of voor in de auto. 

zonbescherming van de handen met de Hand Cream Daily Protection

Scrub en bescherm voor zijdezachte, mooie handen

Je handcrème kan extra goed intrekken wanneer je handen zijn ontdaan van dode huidcellen. Dit krijg je voor elkaar door je handen grondig te scrubben. De One Minute Scrub scrubt dode huidcellen weg, waardoor je handen zacht en soepel aanvoelen. De voedende formule hydrateert de handen en nagels en zorgt ervoor dat je handcrème naderhand nog beter zijn werk kan doen. Herhaal dit ritueel wekelijks, voor gladde, zachte en mooie handen, het hele jaar door.

Product One Minute Manicure van Herôme

Tips en advies

Ga je binnenkort op vakantie? Lees hier hoe jij met verzorgde handen aankomt op je bestemming! Vergeet ook niet een kijkje te nemen op ons Youtube Kanaal, Instagram en Facebook voor meer tips en advies om jouw handen de beste verzorging te geven.