Last van droge handen? Begin met je handen scrubben!

Last van droge handen? Begin met je handen scrubben!

Last van droge handen? Begin met je handen scrubben!

Heb jij last van droge handen? Heb je allerlei handcrèmes geprobeerd maar zonder resultaat? Onze ultieme tip voor jouw handverzorging: begin met je handen scrubben. Door je handen regelmatig te scrubben worden deze weer zijdezacht en zal je handcrème beter opgenomen worden. Meer weten waarom het scrubben van je handen belangrijk is? Lees dan verder! 

Waarom je handen uitdrogen?

Je handen zijn het meest blootgestelde deel van je lichaam in het dagelijks leven. In de zomer krijgen ze het meeste zonlicht te verduren en in de winter juist weer de kou in weer en wind. De overgang van warm naar koud kan ervoor zorgen dat je droge handen krijgt, met als gevolg soms zelfs pijnlijke kloven! Daarnaast komen je handen met verschillende chemicaliën in aanraking tijdens het huishouden of tijdens het toepassen van je handhygiëne ritueel. Allemaal logische en veelvoorkomende redenen die je handen kunnen uitdrogen…naast dat het natuurlijk deels genetisch bepaald is. 

Symptomen van droge handen zijn de volgende: 

  • jeuk
  • schilfers
  • rode vlekjes
  • scheurtjes
  • velletjes en vervelling
  • gescheurde nagelriemen
  • kloven

Je handen kunnen zelfs zo droog zijn, dat de huidlaag loslaat en je handen gaan vervellen. Heel vervelend maar belangrijker nog: het kan gevaarlijk zijn voor je gezondheid! Bij een verstoorde huidbarrière loop je namelijk meer kans op infecties en op dat andere schadelijke bacteriën of schimmels je huid binnendringen. De juiste huidverzorging is daardoor essentieel, zeker als je om welke reden dan ook, last hebt van droge handen. 

Droge handen scrubben helpt!

Lijkt het je pijnlijk om droge handen te scrubben? Dit hoort geen pijn te doen! Als je dit voorzichtig doet, met de juiste huidverzorgingsproducten, hoeft dit geen pijn te doen. Maar wat doet het precies? Met het scrubben van je handen verwijder je dode huidcellen, stimuleer je de bloedsomloop en activeer je de aanmaak van nieuwe huidcellen. De Herome One Minute Scrub is hier speciaal voor gemaakt en is dan ook de perfecte hand scrub die je handen zijdezacht laat aanvoelen! 

Deze fijne hand scrub is een mengsel van zout en verzorgende etherische oliën die de doorbloeding van de huid stimuleert en de natuurlijke huidbalans herstelt. De huid ademt hierdoor beter, waardoor je handcrème ook veel beter wordt opgenomen. Een bijkomend voordeel van de Herome One Minute Scrub is, zoals de naam al doet vermoeden, ook nog eens dat je binnen een minuut klaar bent! Dus ook als je niet veel tijd hebt kun je goed je handen verzorgen. 

Heb je je handen gescrubd? Dan is het tijd om deze in te smeren met een verzorgende crème. Hieronder vind je een overzicht van fijne handcrèmes die je kunt gebruiken, afhankelijk van je huidtype:

Verzorgende handcrèmes Geschikt voor 
Herome Hand Cream Daily Protection Normale huid
Herome 24 Hour Protective Hand Cream Normale huid
Herome Hand Cream Sensitive Gevoelige huid

Meer tips en advies over handverzorging

Wil je graag meer lezen over handverzorging of handhygiëne? Wij hebben meerdere artikelen geschreven om jou te helpen om van jouw handen, jouw visitekaartje te maken. Bekijk al onze blogs of ga gelijk naar onze handverzorgingsproducten voor zijdezachte handen.