The most wonderful time of the year!

The most wonderful time of the year!

The most wonderful time of the year!

December; de maand van gezelligheid, maar toch ook een beetje van de “verplichtingen’”. Althans… zo voelt het voor mij soms wel.

Ik geef in interviews (en ook in eerdere blogs) altijd aan dat ik gek ben op de feestdagen. Het liefst begin ik namelijk eind november al met kerstversiering, lampjes in de tuin en een krans aan de voordeur. Toch weet ik me altijd netjes in te houden tot Sinterklaas ons land weer heeft verlaten op 6 december ?

Dit jaar vieren we de feestdagen voor het eerst in ons “nieuwe” huis en heb ik dus eindelijk een (echte) grote kerstboom kunnen kopen. In onze vorige woning in het centrum van Volendam had ik hier simpelweg de ruimte niet voor…

Noah wilde natuurlijk heel graag helpen met het versieren hiervan, want al die mooie glimmende ballen zijn natuurlijk reuze-interessant. De mooie versiering is alleen nogal breekbaar en om alle risico’s uit te sluiten heb ik daar dus snel iets op verzonnen: Noah heeft zijn eigen boom(pje) gekregen ? Deze hangt natuurlijk niet vol met kerstballen, maar met “snoep”! Geen echt snoep, maar keurig van plastic om verleiding te voorkomen. Het ziet er zo leuk uit; lolly’s, ijsjes, cupcakes, koekjes, noem maar op! Hij blij en mama blij dat haar kerstballen mooi heel blijven ?

Met de gezelligheid bij ons binnen blijf ik deze decembermaand ‘s avonds het liefst lekker thuis. Kerstlampjes en kaarsjes aan en een heerlijke foute kerstfilm aan op tv.
Maar dan komen we dus bij het stukje “verplichtingen”. Beide kerstdagen zitten ieder jaar helemaal vol met bezoekjes van- en aan familieleden. En natuurlijk is dat hartstikke gezellig, maar na een paar uurtjes vind ik het (stiekem) altijd wel weer prima. Tweede kerstdag houden we inmiddels dan ook lekker voor onszelf. Tenminste… zonder familiaire verplichtingen. Het ene jaar drinken we wat met vrienden en dit jaar gaan we gezellig met een paar (nieuwe) buren bij elkaar zitten. Helemaal prima!

En dan zit het jaar 2018 er alweer bijna op! Oud en nieuw vieren we lekker thuis met onze kleine Noah en op nieuwjaarsdag gaan we meestal een drankje halen bij familie en vrienden om te proosten op het nieuwe jaar. Of ik nog goede voornemens heb? Nee joh, daar doe ik niet meer aan.. Leef en geniet!!

Ik wens jullie allemaal alvast hele gezellige dagen en een gezond en (uiteraard) muzikaal 2019 toe. Dat gaat voor mij zeker goed komen, want de derde week van januari komt mijn nieuwe single genaamd ‘Gebarentaal’ uit. Daarover vertel ik de volgende keer zeker meer.

Ook wil ik jullie nog één tip meegeven voor de feestdagen… mocht je je nagellak extra feestelijk willen maken: probeer de Twinkling Nails Set uit! Een super gave glitterlaag die je op elk kleurtje kunt aanbrengen… just saying ?