Stress in de keuken vs. ontspanning aan het zwembad!

Stress in de keuken vs. ontspanning aan het zwembad!

Stress in de keuken vs. ontspanning aan het zwembad!

Het kan jullie bijna niet zijn ontgaan, maar momenteel ben ik te zien als één van de deelnemers aan het culinaire kookprogramma ‘Superstar Chef‘ op RTL4. Week in week uit strijd ik met andere bekende Nederlanders en aan de hand van een Nederlandse topchef voor de eer en het lekkerste gerecht van die dag.

Omdat de jury onder leiding staat van Sergio Herman (wie kent ‘m niet!), 2-sterrenchef Francois Geurds en tv-kok Miljuschka Witzenhausen is het iedere aflevering serieus stressen. Het kijkende oog van de camera, de fanatieke concurrentie en de chaos in mijn hoofd zorgen er ten slotte voor dat ik regelmatig dichtklap en het lijkt alsof ik géén idee heb waar ik mee bezig ben. Geloof me dat dit wel zo was, maar jullie snappen dat de afgelopen maanden en weken best heftig waren!

https://youtu.be/BCuBHLxUw1Q

Waar ik mijn handen normaal gesproken laat wapperen om nagellak sneller te laten drogen en de producten van Herome te promoten, moest ik nu zwoegen en zweten in de keuken en had ik te maken met grote koksmessen in plaats van de wonderpen en mijn nagelvijl. Even wennen dus, maar samen met mijn chef Peter Lute en na het winnen van 3 van de 5 afleveringen (!) durf ik best te zeggen dat het me prima is afgegaan.

Ik heb in korte tijd zoveel respect gekregen voor chefkoks en keukenpersoneel! Wat een stressvol gedoe…
Want naast de dag waarop de uitzending werd opgenomen, hebben we meerdere keren per week geoefend om de gerechten van die week goed voor te bereiden. Vaak ging ik direct na de opnames bij Telegraaf door naar de restaurants van Peter om tot ‘s avonds te oefenen met onze gerechten. De dagen waren daarom langer dan ik gewend was en na onze verhuizing en verbouwing konden we een beetje ontspanning wel gebruiken!

Inmiddels zitten de opnames erop (de uitslag hou ik nog even voor me ?) en heb ik vorige week kunnen genieten van een heerlijke werkvakantie op Kos. Vakantie omdat we op een geweldige locatie vlak buiten Kos-stad zaten, het ontzettend gezellig was en we iedere dag 30 graden en een strakblauwe lucht hadden. Het is ook werken omdat alle middagen en avonden gevuld zaten met optredens, presentaties en meet & greets.
Tussen de bedrijven door heb ik daar bovendien, onder embargo, alvast mijn nieuwe single aan het aanwezige publiek laten horen. Aanstaande vrijdag, 25 mei, komt namelijk een nieuw nummer uit dat ik samen met Wesley Klein heb opgenomen. ‘Mooier dan mooi’ is lekker zomers en vrolijk, dus hopelijk zijn jullie net zo enthousiast als ik!

Zoals jullie begrijpen uit alles dat hierboven staat is mei vooralsnog een maand van uitersten, maar wel eentje waar ik volop van geniet. Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties op Superstar Chef en de nieuwe single met Wesley, dus stuur vooral een berichtje of laat een reactie achter 🙂