Stay@Home en… was je handen!

Stay@Home en… was je handen!

Stay@Home en… was je handen!

Het is onmogelijk om het er niet over te hebben; het Corona-virus houdt de hele wereld al maanden in zijn greep en de maatregelen die de Nederlandse overheid heeft genomen zijn voor iedereen voelbaar en hebben een enorme impact op ons dagelijks leven.
Ook mijn beroepsgroep wordt hard getroffen. Omdat alle evenementen zijn afgelast zitten artiesten werkeloos thuis. Ook zijn opnames van de meeste televisieprogramma’s uitgesteld tot in ieder geval 1 juni. Voor veel van ons betekent dat letterlijk geen inkomen, al geldt dat natuurlijk voor nog veel meer beroepsgroepen. Al met al ontzettend bizar en onzeker.

Toch probeer ik in deze situatie ook lichtpuntjes te vinden. Zo betekenen alle afgelastingen en sociale beperkingen dat ik veel meer tijd thuis kan doorbrengen met mijn twee kleine kanjers.
Ik geniet daar ontzettend van, ondanks dat Noah zijn vriendjes van school heel erg mist. Zo goed als mogelijk probeer ik hem iedere ochtend wat “les te geven”, maar ik heb inmiddels wel door dat ik geen geboren schooljuf ben. Mijn respect voor 
deze toppers groeit met de dag en dan heb ik er maar eentje van wie ik de aandacht probeer vast te houden!

Sowieso is het lastig om een jongetje van 4 duidelijk te maken wat er aan de hand is in de wereld. Hij mag vooral heel veel dingen niet, zit meer thuis dan goed voor hem (en ons ?!) is en wordt steeds gevraagd om zijn handen te wassen. Over dat laatste zag ik een tijdje geleden een leuk en leerzaam stukje op internet en die heb ik samen met Noah nagemaakt. Het filmpje met water, peper en handzeep zorgde er echt voor dat hij begreep wat de zeep doet met bacteriën! Daarom was het extra leuk en bijzonder dat het filmpje via Facebook ruim anderhalf miljoen mensen heeft bereikt. Heb ik op mijn eigen manier toch ook iets kunnen bijdragen aan de uitleg aan kinderen.

Als je goed kijkt op het filmpje zie je op de achtergrond een pompflesje Herome Direct Desinfect handgel op het aanrecht staan. Ik gebruik deze meerdere keren per dag en denk extra goed om mijn hygiëne. Zo heb ik een klein flesje Desinfect altijd in mijn tas of jaszak zitten en die gebruik ik bijvoorbeeld als ik boodschappen doe. Ik geloof echt dat hiermee een (klein) verschil kan worden gemaakt en raad iedereen aan regelmatig zijn/haar handen te wassen en een flesje Herome Direct Desinfect handgel bij zich te dragen.

Als iedereen zich goed houdt aan de voorschriften van het RIVM kunnen we hopelijk snel weer “back to normal” en kan ik het in mijn volgende blog misschien alweer hebben over Herome@theOffice in plaats van Stay@Home…

Voor nu: blijf vooral gezond en denk goed om elkaar!