Laat het voorjaar maar komen!

Laat het voorjaar maar komen!

Laat het voorjaar maar komen!

Lieve allemaal,

Ik ben ontzettend blij en trots te mogen melden dat jullie (nu officieel) voorlopig nog niet van me af zijn. Deze week heb ik namelijk mijn samenwerking met Herome verlengd! En wauw, wat is (en blijft) het een feestje om met de dames van dit geweldige merk te mogen werken. Zo energiek, creatief en boordevol nieuwe ideeën, dat je na een meeting met nog meer zin alle uitdagingen aangaat.

De verlengde samenwerking betekent natuurlijk ook dat ik weer nieuwe blogs mag maken en jullie kan lastigvallen met mijn dagelijkse bezigheden en terugblik op de afgelopen periode. In dat licht wilde ik het deze keer eigenlijk hebben over het voorjaar dat er aan leek te komen. Maar net toen ik wilde typen: “Yes het voorjaar is in aantocht!”, kwam het laatste weerbericht binnen op mijn telefoon. Een Russisch Beertje met winterse omstandigheden en een gevoelstemperatuur van -15 graden… Voorlopig kunnen de t-shirtjes en rokjes dus weer even de kast in.

Wel moet ik bekennen dat ik van de afgelopen (ijs)koude periode volop heb genoten. Ik heb sowieso geen hekel aan de kou, zolang het maar écht doorzet en ervoor zorgt de schaatsen van zolder kunnen en de slee uit de schuur.
In mijn laatste blog had ik het over onze verhuizing en in dat opzicht zijn we tijdens de afgelopen vorstperiode met onze neus in de boter gevallen. De achtertuin van onze nieuwe woning grenst namelijk aan het water en zodoende gleed de hele buurt twee weken geleden op de schaats bij ons achter voorbij. De ene buurman zorgde met een paar bouwlampen voor verlichting en de andere buurman liep af en aan met warme chocolademelk. Wát een gezelligheid en dat tot ‘s avonds laat! Het herinnerde me bovendien aan mijn eigen kinderjaren; een tijd waar ik geweldige herinneringen aan koester en waar het voor mijn gevoel ieder jaar mogelijk was om op natuurijs te schaatsen. Het huis van mijn ouders en waar ik in ben opgegroeid ligt direct aan een behoorlijk grote vijver, dus in de winter was het hier altijd feest.

Terwijl ik dit schrijf is het overigens nog “gewoon” 10 graden, lijkt een nieuwe koude periode nog ver weg en hebben we de afgelopen week zelfs mogen genieten van een lentezonnetje en terrasweer. Zo heb ik, nog geen twee weken na de schaatspret, in de tuin in het zonnetje gezeten. Een beetje vitamine D kon geen kwaad, had ik me zo bedacht. Goed voor de weerstand 🙂 . Maart roert zijn staart zeggen ze dan en daar kan je je maar beter tegen wapenen… al is dit wel heel extreem!

De heftige temperatuurschommelingen zorgen er volgens mij ook voor dat de griep maar blijft heersen. Mijn hele familie heeft hier last van gehad, al is het bij ons in huis (voorlopig) meegevallen. Ik geloof dan ook echt dat goede hygiëne hieraan heeft bijgedragen. Zo heb ik altijd Direct Desinfect van Herome bij me en ook Noah’s handjes maak ik hier regelmatig mee schoon. Er ligt inmiddels een flesje in mijn tas, eentje in de keuken, in de badkamer en zelfs een in de auto, haha. Zolang de griep mij niet te pakken krijgt, wil ik best geloven dat onze schone handen hieraan bijdragen. Een kleine tip van mij dus 😉

Met het Russische Beertje ga ik, samen met mijn flesjes Direct Desinfect aankomend weekend dus vol goede moet de strijd aan. Nog één keertje doorbijten en hopelijk daarna snel het échte voorjaar in. Van mij mag het beginnen; op naar t-shirtjes, rokjes en vrolijke kleurtjes op mijn nagels!