Januari ging alle kanten op!

Januari ging alle kanten op!

Januari ging alle kanten op!

Met de drukke feestdagen achter de rug zou je verwachten dat de rust in huize Molleman-Smit in januari toch wel terug zou keren. Het tegendeel is eerder waar, want poeh dit was me het maandje wel zeg! Werk, privé, gezondheid en emoties vlogen namelijk alle kanten op. De vraag is daarom: waar zal ik eens beginnen…?

Bij het begin van de maand dan maar ?. Samen met Martijn en een groep van onze vrienden zijn we de tweede week van januari namelijk een paar dagen (zonder kids!) op wintersport geweest. Heerlijk even geen “ge-mama”, maar quality time voor ons tweetjes!
Ik moet bekennen dat we hier best aan toe waren na de drukke feestdagen. Voor het eerst hebben we kerst doorgebracht in ons “nieuwe” huis en om dat te vieren hebben we familie uitgenodigd voor gezelligheid en lekker eten. Ontzettend leuk, maar een stuk intensiever dan ergens anders je benen onder de tafel schuiven!

Het tripje naar Oostenrijk kwam daarom als geroepen, al hebben we van tevoren wel wat onzekerheid gekend. De kranten stonden de week voor ons vertrek namelijk vol met waarschuwingen over de weersomstandigheden in Oostenrijk:  Lawinegevaar, te veel sneeuw, pistes dicht, wegen onbereikbaar, kortom; ga vooral niet naar Oostenrijk!
Aangezien wij met meerdere stellen die allemaal kinderen hebben op pad gingen, iedereen de oppas voor de kids al had geregeld en we ons er zó op verheugden hebben wij de gok maar genomen en zijn we toch gegaan. En wat denk je? Het hele weekend zon gehad en de pistes waren heerlijk door de verse sneeuw! Wát hebben we hier dus een mazzel gehad met het weer…

Toch moest ik me in Oostenrijk met één ding behoorlijk inhouden en daarvan zijn jullie inmiddels (denk ik) allemaal op de hoogte.
Ik droeg namelijk letterlijk een geheim met me mee: we zijn in blijde verwachting van ons tweede kindje! 
De aangeboden schnaps in de apres ski moest ik daarom ongemerkt achter me gooien, aangezien het “grote nieuws” pas op 18 januari en met de release van mijn nieuwe single ‘Gebarentaal’ bekend zou worden gemaakt. In Oostenrijk zat het vol met Nederlanders en daarom was dit af en toe best even improviseren. Gelukkig is het hoge woord er nu uit en hoef ik niet meer geheimzinnig te doen.

Voor de bekendmaking van onze zwangerschap hebben we gekozen voor een bijzondere boodschap. Toen een kleine twee weken geleden ‘Gebarentaal’ uitkwam, zat hier natuurlijk een videoclip bij. In die video maakte ik met letters in gebarentaal bekend dat we een kindje krijgen. Het leek daarna wel alsof mijn telefoon ontplofte: zoveel reacties, felicitaties en aanvragen voor interviews! Super leuk natuurlijk ?

Verder kenmerkt januari zich door de zware dagen die ik heb gehad waardoor ik veel misselijk in bed heb gelegen. Er zaten ook zeker goede dagen tussen, maar helaas is het geschommel nog niet helemaal over.
De verzorging voor mezelf schiet er daardoor ook wat meer bij in en is op sommige vlakken een stuk minder geworden. Minder zin om te koken (geuren maken me misselijk), mezelf op te maken, mijn haar te doen of mijn handen goed te verzorgen.

Oeff… hormonen zijn niet fijn. Hopelijk knap ik snel weer op en krijg ik vanzelf overal weer zin in. Ik kan in ieder geval niet wachten om weer mezelf te zijn! ☺️?