April… doet wat hij wil!

April… doet wat hij wil!

April… doet wat hij wil!

April is zonder uitzondering een maand waar ik al vanaf het begin van de winter naar uitkijk.

Niet alleen omdat het vaak een aantal mooie zomerse dagen heeft, maar ook zeker omdat ik mijn verjaardag vier op de 9e! Mijn vriend en ik hebben er inmiddels traditie van gemaakt om elkaar geen “tastbaar” cadeau te geven, maar een weekendje weg, ergens in het buitenland. Van te voren proberen we geheim te houden naar welk land en welke stad we elkaar meenemen, dat maakt het extra leuk en houdt het spannend 🙂

Mijn vriend had voor Rome gekozen en wat een goede keuze was dat zeg! Ik was er zelf nog nooit geweest, maar deze prachtige stad stond al een tijdje hoog op mijn verlanglijstje. Overal waar je kijkt zie je de meest prachtige gebouwen en zelfs de zijstraatjes en steegjes zijn mooi en gezellig.
Ik heb Rome dan ook leren kennen als één groot openluchtmuseum en het schitterende weer was ook nog eens mooi meegenomen. Mocht je er dus nog nooit zijn geweest; het is absoluut een aanrader!

Naast het fijne Italiaanse weer heb ik ontzettend genoten van het heerlijke eten. Een weekend lang pasta’s en pizza’s zijn misschien niet goed voor de lijn, maar tijdens die paar dagen weg moet je natuurlijk vooral genieten! Even met z’n tweeën samen zijn is sowieso heel fijn op z’n tijd. Een paar dagen geen ‘papa’ of ‘mama’, maar lekker alle tijd voor elkaar en vooral voor jezelf. Noah kan gelukkig altijd terecht bij zijn oma’s en opa’s, dat maakt het voor ons ook een stuk makkelijker om weg te gaan. We Facetimen zo’n 3x per dag, maar uit het feit dat hij alleen even gedag komt zeggen en dan meteen weer is gevlogen, konden we concluderen dat hij het prima naar z’n zin had. Haha! Gelukkig maar natuurlijk; dat maakt een volgend tripje gevoelsmatig een stuk minder bezwaarlijk.

In tegenstelling tot Nederland was begin april de lente in Rome al volop begonnen. Vooral voor (ons als) toeristen overigens, die hadden de terrassen bezet en liepen schaars gekleed in zomerse kleurtjes alle bezienswaardigheden af. De Romeinen liepen erbij alsof het nog hartje winter was. Toch grappig hoe verschillend een temperatuur van zo’n 20 graden boven nul wordt ervaren!

Inmiddels zijn we weer terug in het land en lopen alle werkzaamheden en projecten volop door. Gelukkig sluiten we de maand af met een mooi feest waar we als land met z’n allen naar toe leven; Koningsdag! Sinds ik Noah heb vier ik het niet meer in de stad met een biertje, maar loop ik traditiegetrouw met de kleine man over de rommelmarkt. Dat heeft ook wel weer wat! Ik ben sowieso niet van de massale pleinfeesten in de stad en moet eerlijk bekennen dat ik niet verkleed in het oranje rondloop door Volendam. Ik hou het liever subtiel en dus blijft het bij oranje accessoires en natuurlijk… het potje dat elk jaar weer terug komt; de oranje nagellak van Herôme!

Veel plezier allemaal en Leve de Koning!