Blog Monique: Handschoenen, hamers en schroevendraaiers!

Blog Monique: Handschoenen, hamers en schroevendraaiers!

Blog Monique: Handschoenen, hamers en schroevendraaiers!

Deze novembermaand vliegen de dagen en weken in sneltreinvaart aan me voorbij. Een van de drukste en meest stressvolle situaties is namelijk aangebroken; onze verbouwing en verhuizing. Een hoop van jullie zullen dit ongetwijfeld herkennen!

Aan het begin van de maand hebben we de sleutel gekregen van ons nieuwe paleisje. Naast blijdschap om de eerste woning die we echt samen hebben gekocht, betekent deze stap ook dat ik deze maand afscheid moet nemen van mijn geliefde stekkie waar ik 9 jaar heb gewoond.

Negentien jaar was ik, toen ik een eerste huisje kocht in Volendam. Ik had de mazzel dat het kon en ook nog eens in een buurtje waarvan ik daarvoor altijd zei: “Als daar ooit een huis te koop komt te staan, wordt die van mij!” Dat is me destijds dus gelukt; een prachtig oud Volendams huisje midden in het centrum en onderaan de dijk.

Voor mijn komst woonde er een bejaarde dame die het huis (netjes gezegd) naar eigen smaak en generatie achterliet. Ik heb daarom alles laten verbouwen en zo werd het al snel helemaal míjn vertrouwde plekje. De afgelopen negen jaar heb ik er heel veel mooie, maar ook minder mooie herinneringen opgebouwd en die laat ik nu achter.

Wat ik dan toch jammer vind, is dat Noah, die nu 2 jaar oud is, zich nooit zal herinneren dat hij hier heeft gewoond. Daarom ben ik met mijn geweldige camera’s (een erfenis van ‘Het Perfecte Plaatje‘ waarvoor ik helaas ben uitgeschakeld) een rondje door het huis gegaan om alles vast te leggen. Datzelfde heb ik gedaan in ons nieuwe huis, waar ook nog veel aan wordt verbouwd. Het lijkt me geweldig om straks, als alle rook van de verbouwing letterlijk is opgetrokken, een before en after video te maken.

Wat dit nieuwe huis bovendien extra speciaal maakt is dat ik het samen heb gekocht met mijn vriend. Het voelt daarom nog meer als een nieuwe start. Hopelijk gaan we hier nog zoveel mooie herinneringen maken!

Voordat het genieten écht kan beginnen moet er dus eerst nog flink worden geklust.

Kunnen we het bijvoorbeeld even hebben over behang afsteken? Want wat een ***klus is dat, haha! Ik begon heel enthousiast maar een paar uur later vraag je jezelf af: hoe komt dit klaar?

Was de ene kamer zo gedaan, dan duurde de andere soms weer úren. En om nou te zeggen dat het heel bevorderlijk is voor handen en nagels… Nadat we klaar waren heb ik daarom mijn halve voorraad Herome producten maar even uit de kast gehaald, want mijn handen hadden het flink te verduren.

Van handcrème tot Cuticle Night Repair en vooral de Nail Hardener Extra Strong, er moest echt even een kuurtje tegenaan. Inmiddels zijn we een week verder en zijn de eerste werklui aan de slag. Dit haalt bij mij de druk van de ketel en ontziet vooral mijn handen weer een beetje. Het gaat dan ook gelukkig allemaal weer de gezonde kant op.

Tot slot kan ik natuurlijk niet wachten tot we het huis kunnen inrichten. Helaas zal de verbouwing nog wel een paar weken duren, maar hopelijk zit ik met kerst aan onze nieuwe eettafel vol met lekker eten en natuurlijk met volledig herstelde handen en mooi gelakte nagels ?