Desinfecterende gels: wat is er nu écht waar?

Desinfecterende gels: wat is er nu écht waar?

Desinfecterende gels: wat is er nu écht waar?

Door de uitbraak van het corona-virus zijn er veel vragen over desinfecterende gels en sprays. In onderstaand artikel vertellen wij graag meer over de werking en behaalde resultaten van onze Herome Direct Desinfects.

Onze Direct Desinfect producten zijn aan verschillende NEN testen onderworpen. NEN is een term die staat voor Nederlandese Norm en EN is een term die staat voor European Standards. Er zijn testen bepaald die gebruikt moeten worden om te bewijzen dat een product voldoet aan de eisen waar het aan moet voldoen.

Herome Direct Desinfect moet aan een aantal testen voldoen om een desinfecteer middel genoemd te mogen worden. Er moet bewezen worden dat Herome Direct Desinfect organismen dood. Dat is immers het principe van een desinfecteer middel het doodt organismen. Het gaat dus niet om het verwijderen van organismen – wat zeep doet, maar het doden. Als Direct Desinfect organismen doodt is het een biocide. Een biocide is een stof of een mengsel dat bestemd is om schadelijke of ongewenste organismen variërend van bacteriën en virussen tot schimmels of ongedierte (zoals ratten) te vernietigen, af te weren, onschadelijk te maken of te voorkomen.

Er zijn 3 testen waaraan voldaan moet worden  om een biocide te mogen zijn. En om biocide gecertificeerd te worden en daarmee een bij behorend Nummer op je etiketten te mogen dragen. Er zijn 2 soorten bacteriën de gram positieve en de gram negatieve bacteriën. dit heeft te maken of ze met een gramkleuring (een test methode) rood kleuren grampositief of blauw kleuren gramnegatief

Herome Direct Desinfect producten hebben de volgende tests ondergaan;

Test 1 is de NEN-EN 1500
Dit is een test die gedaan wordt op handen van 18 mensen. Deze handen worden geïnfecteerd met de gram negatieve bacterie Escherichia coli die voedsel vergiftiging kan veroorzaken. Daarna wordt Herome Direct Desinfect gebruikt. Dan wordt er getest of de bacterie Escherichia coli ook werkelijk word afgedood op de handen.

Test 2 is de NEN-EN 1276
Deze test is voor het doden van verschillende bacteriën:
– Staphylococcus aureus is een gram positieve bacterie die een longontsteking kan veroorzaken.
– Enterococcus hirae is een gram positieve bacterie die een hersenvlies ontsteking kan veroorzaken.
– Escherichia colie is een gram negatieve bacterie die voedsel vergiftiging kan veroorzaken.
– Pseudamonas aeruginosa is een gram negatieve bacterie die heftige ontstekingen kan veroorzaken.

Test 3 is de NEN-EN 1650
Deze test is voor het doden van schimmels, gisten zijn 1 cellige schimmels.
Candida albans is een gist en veroorzaakt luieruitslag spruw en vaginale schimmel infectie. Aspergillus brasilliensis (niger) is een schimmel die longontsteking kan veroorzaken.

Als je aan deze drie testen voldoet dan is het product biocide!

Omdat Direct Desinfect dus niet alle soorten virussen helemaal dood mogen we het niet op ons etiket zetten. Maar het dood dus wel al de virussen met een envelop die nu het gevaarlijkst zijn.

Het huidfonds waarschuwt door het regelmatig reinigen van de handen voor een droge of beschadigde huid.  Bescherm je handen met een vette crème.

Voor een optimale verzorging van de huid gebruik je na reiniging dagelijks de 24 Hour Protective Hand Cream of s’nachts het Overnight Hand Mask. De extreem beschadigde handen worden hersteld met de Cream for Chapped Skin.

Lees meer over de consequenties van een droge of beschadigde handhuid.