De Handcoach: Ontdek de Kracht van Je Middelvinger
De Handcoach: Ontdek de Kracht van Je Middelvinger

De Handcoach: Ontdek de Kracht van Je Middelvinger

“Self-love is the greatest middle finger of all time.”

De middelvinger, vaak gezien als een symbool van onafhankelijkheid, kan verrassend genoeg een inspirerende rol spelen in ons dagelijks leven. Vind je het lastig om op te komen voor je behoeften? Ervaar je moeite met het stellen van grenzen? Zou je soms willen dat je vaker ‘nee’ kon zeggen zonder schuldgevoel? Laat je dan bijstaan door je middelvinger – maar niet op de manier die je misschien verwacht!

Er is namelijk meer aan deze vinger dan alleen zijn beruchte reputatie. Het is ook een symbool van kracht, een eigenschap die we allemaal kunnen gebruiken in het dagelijks leven. We verkennen hoe de middelvinger ons kan helpen om assertiever te zijn en hoe we deze kracht kunnen benutten op een positieve en constructieve manier.

De Handcoach: Ontdek de Kracht van Je Middelvinger

Zelfliefde en de middelvinger: een diepere verbinding

Als het gaat om zelfliefde is de quote: “self-love is the greatest middle finger of all time” zeer treffend. Wat velen van ons namelijk niet weten is dat de kenmerkende eigenschappen van de middelvinger samenhangen met dit thema.

Binnen handleeskunde worden de vingers gezien als een soort van antennes. Je kunt hiermee energie tot je nemen, maar ook weer af laten vloeien. Hierdoor helpen je vingers jou bij het aangeven van je behoeften en het realiseren van je doelen. Vanwege de kenmerkende eigenschappen doet elke vinger dit op een specifieke wijze.

Je middelvinger: een symbool van grenzen en verantwoordelijkheid

Maar waar is een middelvinger eigenlijk allemaal goed voor?

De middelvinger helpt jou onder anderen bij het aangeven van je grenzen. Iets wat te maken heeft met de vernoeming van de middelvinger naar de Romeinse god Saturnus. Dit was de god van tijd, rijkdom en landbouw. Saturnus wist dat het leven wordt bepaald door een zekere hoeveelheid tijd, en die tijd maakt het leven waardevol.

Want op het moment dat je wordt geboren komt er ook een moment dat je zal sterven. Helaas heeft niemand het eeuwige leven. En de enige die ervoor kan zorgen dat je het leven leeft dat je graag wilt, dat ben je toch echt zelf. Vandaar dat je middelvinger aangeeft in hoeverre je in staat bent de verantwoordelijkheid voor je leven te nemen.

Een figuurlijke middelvinger

Vaak wordt het opsteken van een middelvinger als iets vulgairs en ordinairs gezien. Maar nu je weet waar de middelvinger voor staat is het opsteken van de middelvinger lang zo gek nog niet. Althans; je hoeft het niet letterlijk te doen, figuurlijk gezien kan het je wel helpen bij het aangeven van je grenzen en het opkomen van je behoeften.

Een figuurlijke middelvinger

Vind je dat een beetje gek? Laat je dan inspireren door de uitkomsten van het boek “Als ik het leven over mocht doen” van Bronnie Ware. In dit boek is te lezen welke van welke thema’s mensen op hun sterfbed spijt hebben.

Top 5 spijtbetuigingen

  1. “Ik wou dat ik minder tijd aan werken had gespendeerd.“
  2. “Ik wou dat ik de moed had gehad om mijn echte gevoelens uit te drukken.
  3. “Ik wou dat ik contact had gehouden met mijn vrienden.”
  4. “Ik wou dat ik mezelf had toegestaan gelukkiger te zijn.
  5. “Ik wou dat ik de moed had gehad om te leven voor mezelf, en niet voor wat anderen van mij verwachtten.”

Wil je deze spijtbetuigingen voorkomen? Dan is het raadzaam eens wat vaker op te komen voor de dingen die écht belangrijk voor je zijn. Je middelvinger vormt hierbij een fijne reminder. Steek hem maar eens wat vaker figuurlijk op. Een nee tegen een ander is niet voor niets een ja tegen jezelf.

Je middelvinger als gids naar persoonlijke groei

Wil je meer weten over de kenmerkende eigenschappen van je vingers? En ben je benieuwd wat er allemaal uit je handen af te lezen is over je karakter? Lees dan het boek ‘Je hebt het zelf in de hand’ van Melissa Kamstra. Op nuchtere en toegankelijke wijze legt ze jou uit hoe je handleeskunde kunt gebruiken voor persoonlijke ontwikkeling, groei en succes.

Op www.handcoach.nl/boek vind je meer informatie over Melissa Kamstra & haar boek.