Ik heb geen bestelbevestiging ontvangen, is mijn bestelling gelukt?

Wat leuk dat je bij ons hebt besteld! Normaliter ontvang je dezelfde dag nog een orderbevestiging. Door de extreme drukte kan dit soms wat langer duren dan je wellicht van ons gewend bent. Controleer voor de zekerheid ook je spam inboxHeb je dezelfde dag nog geen bevestiging ontvangen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Wat doe ik als ik iets verkeerds heb besteld, kan ik mijn bestelling annuleren?

Om jouw bestelling zo snel mogelijk te bezorgen, gaan wij hier direct mee aan de slag in ons magazijn! Het is dus slechts kort mogelijk om jouw bestelling te annuleren. Binnen maximaal 10 minuten dien je contact op te nemen met onze klantenservice via +31 (0)36 52 10 130. Dan kan je bestelling nog worden geannuleerd/gewijzigd.  

 Uiteraard mag je altijd de producten binnen 14 dagen gratis retourneren, als je deze niet wilt houden. 

Kan ik mijn bestelling wijzigen?

Om jouw bestelling zo snel mogelijk te bezorgen, gaan wij hier direct mee aan de slag in ons magazijn! Het is dus slechts kort mogelijk om jouw bestelling te wijzigen. Binnen maximaal 10 minuten dien je contact op te nemen met onze klantenservice via +31 (0)36 52 10 130. Dan kan je bestelling nog worden gewijzigd. 

 Uiteraard mag je altijd de producten binnen 14 dagen gratis retourneren, als je deze niet wilt houden. 

Ik heb een verkeerd artikel ontvangen. Hoe kom ik aan het juiste artikel?

Oeps, dat is natuurlijk niet de bedoeling. Houd het ordernummer bij de hand en neem contact op met onze klantenservice. Dan gaan wij het zo snel mogelijk voor jou in orde maken! 

Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?

Toch niet tevreden met je nieuwe aankoop? Je hebt het recht om binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling, zonder opgave van redenen, een item kosteloos retour te sturen (herroepingsrecht). Binnen deze termijn mag je het artikel bekijken en beoordelen zoals je ook in een winkel zou doen. 

Om je van het retourrecht te kunnen voorzien vragen wij je eerst contact opnemen met onze klantenservice via +31 (0)36 52 10 130 of sales@herome.com. Op werkdagen geopend van 08.30 tot 17.00 uur. Onze klantenservice voorziet je dan van de instructies voor de retourzending.

Kan ik mijn bestelling als cadeau versturen?

Jazeker! Vermeld in de bestelnotities dat jouw bestelling een cadeau is. Ons magazijn zorgt ervoor dat jouw bestelling feestelijk wordt verpakt.

Hoe verzilver ik een couponcode?

Verzilver de korting in je winkelmandje. Vul je code in bij Kortingsbon code‘ en klik op ‘COUPON TOEPASSEN‘.