Blog Single Mama: Ik schaam me diep, ik bijt nagels!

Blog Single Mama: Ik schaam me diep, ik bijt nagels!

Het is triest gesteld met mijn nagels. Ik heb het er nooit over omdat ik me er gigantisch voor schaam. Ik ben bij vlagen best een nagelbijter. Mijn handen zien er vaak niet uit. Een nagellakje heb ik zelden op. Mijn nagels zijn lelijke stompjes. Als moeder gaf ik mezelf het excuus dat ik dan Mick niet kon bekrassen met lange nagels bij het verschonen. Ik weet natuurlijk wel beter. Ik heb eigenlijk nog nooit echt lange nagels gehad.

   

Kluns

Ik ben sowieso een kluns met die kleine potjes en kwastjes. Toen ik nog in New York woonde ging ik wekelijks naar de manicure en pedicure. Die inloopcultuur daar is heel anders dan dat we hier gewend zijn. Daar doe je beide behandelingen voor twintig euro, hier is het een medische behandeling en ben je minstens 50 euro kwijt. Het was daar veel fijner om even na je werk bij de salon binnen te lopen. Zonder afspraak, geen gedoe. Mijn handen knapten er echt van op. Daardoor had ik minder de neiging om te bijten. Hier hebben we dat eigenlijk niet die inloop salons. Dus: ik kan het niet zelf, maar wekelijks 50 euro besteden aan mijn handen en voeten vind ik te gek.

Hulptroepen voor mooie nagels

Ik vind het echt heel erg om deze foto’s zo terug te zien op mijn blog. Maar ik moet het wel laten zien wanneer ik erover schrijf. Via Instagram zag ik Monique Smit langskomen die voor Herôme verschillende producten aanprees. Wellicht een optie voor mij dacht ik. Vandaag start ik mijn anti nagelbijtcampagne en Herôme gaat me daarbij helpen. Wekelijks houd ik een blog bij met foto’s over de vorderingen. Ik biecht op wanneer ik toch stiekem weer gebeten heb en ik sta open voor al jullie tips. Hopelijk kan ik je over een week of vier foto’s laten zien van een prachtig resultaat.

Strijdplan

Waarom bijt ik nagels? Geen idee eigenlijk. Vaak is het even een moment van verveling. Of ik voel dat er een haakje aan mijn nagels zit. Ik benijd vrouwen met mooie nagels en verzorgde handen. Dan schaam ik me echt voor mijn kleine kinderhandjes met vierkante stompe nageltjes.

 Wat me bij dit strijdplan gaat helpen is een aantal producten. Allereerst de ‘Cuticle Night Repair’. Dit is een product dat ervoor zorgt dat je nagels, nagelriemen en huid rondom de nagels goed verzorgd wordt. Het is belangrijk dat je de nagelriemen (en nagels) dagelijks royaal insmeert. Dat doe ik net voordat ik ga slapen. Dan kan het de hele nacht rustig zijn werk doen. De Cuticle Night Repair voedt, hydrateert en herstelt de nagel en nagelriem waardoor de nagelconditie verbetert en de nagelriem herstelt van kloofjes en haaltjes. Alles wordt dan als het goed is weer mooi soepel. Dit serum zit in een handige draai-en-klik-pen zodat er steeds een druppel uitkomt. Je kunt met het kwastje je nagels gemakkelijk insmeren.

Nagelriemen

Wat ook belangrijk is en wat ik echt nooit doe is mijn nagelriemen terugduwen. Dit moet ik vanaf nu minimaal eenmaal per week zachtjes doen. Hiervoor smeer ik de nagelriemen eerst in met de ‘Cuticle Remover’. Deze laat ik vijf minuten intrekken en vervolgens duw ik de nagelriemen voorzichtig terug met de ‘Cuticle Pusher’. Dit is een handig tooltje dat helpt om niet te hardhandig te werk te gaan bij het terugduwen. De nagelriem beschermt de nagel, maar omdat ik nagels bijt zitten ze bij mij erg vast op mijn nagel. Mijn nagels worden door de nagelriemen dus extra beschermd. Vervelend gevolg is dat die vastgehechte nagelriemen de nagelgroei vertraagt. Door goede verzorging komt de nagelriem losser en ligt als het ware als een elastiekje op de nagel. Zo kunnen mijn nagels weer goed en sneller groeien.

Bye Bite!

Het derde, maar onmisbare product dat ik bij mijn missie ga gebruiken is ‘Bye Bite’. Dit helpt me stoppen met nagelbijten. Daarnaast versterkt het de nagels. Twee vliegen in een klap! Vanaf vandaag breng ik dagelijks twee laagjes Bye Bite op de nagels aan. Dit laat ik goed opdrogen voordat ik mijn handen weer gebruik. De laagjes hoef je er niet meer af te halen. Het heeft een hele bittere smaak, dus zou hoe dan ook moeten helpen om die vingers uit mijn mond te houden. Bye Bite kun je zo vaak gebruiken als je zelf nodig vindt.

Leuk als je mijn strijd tegen het nagelbijten volgt en echt iedere tip is welkom. Ook ben ik benieuwd naar jóuw ervaringen. Hoe houd jij je nagels mooi? Of misschien bijt jij ook nagels en wil je met mij meedoen en proberen eraf te komen. Je input wordt gewaardeerd.

Tot volgende week, ik ben benieuwd!

 

***

Marjolijn (36) is moeder van Mick (1). Op haar blog The Single Mama schrijft ze over alles wat haar bezig houdt. Een MAMA- en lifestyle blog voor (aanstaande) mama's zonder of met een man. Alles over (kinder)mode, moederschap, beauty en dé mama- en baby must haves.***

Bekijk nu de andere blogs van Marjolijn: www.thesinglemama.com 

Reageren